avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate biblos

Activitate biblos

Deschizi proces la orice judecătorie împotriva ANP,pentru abuzurile și condițiile din penitenciarul respectiv...apoi urmezi pașii. procesul de fond, apelul , recursul. Clar că nu ai cum face sesizare la ANP, doar pe ei îi dai în judecată.
Răspuns la discuția Purtarea abuziva
În penitenciar. Nu este internat, dar are o coastă fisurată, conform analizelor de la spital . Iar alte semne o să treacă până o să catadicsească medicul de acolo să completeze corect o fisă pentru a fi acceptat la medicina legală. :)
Răspuns la discuția Purtarea abuziva
Mulțumesc. O să revin și cu alte detalii după ce știu exact ce scrie în certificatul de la spital și de la medicina legala. :)
La ce articol se încadrează un polițist care lovește un deținut?
Buna ziua! Se poate face contestație la executare de un condamnat pentru aplicarea art. 320 ind. 1 ca lege mai favorabilă, pentru o sentință din 27.02.2012? În condițiile în care cel condamnat conform sentinței instanța reține că: Prin declarațiile sale din cursul urmăririi penale inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor neprezentându-se la nici un termen de judecată.
A avut termene pe 7.11.2011, 5.12.2011, 30.01.2012 iar pe 27.02.2012 s-a pronunțat sentința.
Singurul termen la care s-a prezentat a fost pe 30.01.2012 când la fel a avut o poziție sinceră. La celelalte termene nu s-a prezentat pentru că nu a avut cunoștință de ele, citațiile primindu-le părinții care nu au avut cum îl anunța.
Mai vreau să fac unele precizări. Nu toți avem cunoștințe juridice iar dacă nu au parte și de un avocat bun chiar că nu au nici o șansă. Am scris datele la care au avut loc termenele de judecată pentru că astăzi am găsit întâmplător că acest articol a fot neconstituțional o perioadă. Iar dacă nu s-a aplicat nu i s-a încălcat dreptul stipulat de art 16 din constituție?
as dori sa mai fac niste precizari.
Sotul care a parasit locuinta a facut-o in urma unei altercatii verbale si fizice, dar fara martori in timpul evenimentelor.
Parasirea efectiva a domiciliului a fost insa cu martori neexistand amenintari din partea sotului care a ramas.
Nu s a interzis accesul in apartament, nu s-a schimbat yala putand intra in apartament oricand cum a si facut de altfel pentru a si lua hainele si alte lucruri personale. Ba mai mult cel ramas i-a dat actele casei in original, dupa divort, pentru schimbarea cartii de identitate ramanand cu acelasi domiciliu.
Ce posibilitati apar in plus in urma precizarilor facute?
Unul dintre fostii soti a plecat din locuinta (apartament proprietate comuna celor doi soti )inainte de pronuntarea divortului. Dupa procesul de divort finalizat in 2009, unicul copil este incredintat celuilalt sot care a ramas in apartament.
Tot in anul 2009 este demarat procesul de partaj care se finalizeaza in 2011, urmand ca sotul care a ramas in apartament sa plateasca sulta.
Acum la inceput de 2012 sotul care a plecat cheama in judecata pe cel ramas in apartament pentru pretentii banesti, insemnand nefolosinta apartamentului in perioada 2008-2011 perioada in care nu a locuit acolo
In ce conditii se pot cere astfel de pretentii si cum pot fi justificate?