Unul dintre fostii soti a plecat din locuinta (apartament proprietate comuna celor doi soti )inainte de pronuntarea divortului. Dupa procesul de divort finalizat in 2009, unicul copil este incredintat celuilalt sot care a ramas in apartament.
Tot in anul 2009 este demarat procesul de partaj care se finalizeaza in 2011, urmand ca sotul care a ramas in apartament sa plateasca sulta.
Acum la inceput de 2012 sotul care a plecat cheama in judecata pe cel ramas in apartament pentru pretentii banesti, insemnand nefolosinta apartamentului in perioada 2008-2011 perioada in care nu a locuit acolo
In ce conditii se pot cere astfel de pretentii si cum pot fi justificate?
lipsa de folosinta are ca temei al cererii de chemare in judecata 998-999 c civ vechi..
aici trebuie indeplinite niste conditii prevazute de art de mai sus...respectiv prejudiciul de care se face vinovat paratul, o fapata ilicita a paratului, o legatura cauzala intre fapta ilicita a paratului si prejudiciu si, evident vinovatia paratului..
nu cred ca o astfel de actiune are sorti de izbanda...
cu titlu de ex..am eu o asa speta in care ap a fost cump cu credit in timpul casatoriei..
eu, cel ramas in spatiu vreau sa chem in judecata pe celalalt sot care a plecat din locuinta si sa solicit obligarea la plata sumei X insa cu titlu de imbogatire fara justa cauza, pe imprejurarea ca pana la definitiva eu am platit proprietatea/ratele la banca singur, deci si pt el
as dori sa mai fac niste precizari.
Sotul care a parasit locuinta a facut-o in urma unei altercatii verbale si fizice, dar fara martori in timpul evenimentelor.
Parasirea efectiva a domiciliului a fost insa cu martori neexistand amenintari din partea sotului care a ramas.
Nu s a interzis accesul in apartament, nu s-a schimbat yala putand intra in apartament oricand cum a si facut de altfel pentru a si lua hainele si alte lucruri personale. Ba mai mult cel ramas i-a dat actele casei in original, dupa divort, pentru schimbarea cartii de identitate ramanand cu acelasi domiciliu.
Ce posibilitati apar in plus in urma precizarilor facute?