avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Purtarea abuziva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Purtarea abuziva

La ce articol se încadrează un polițist care lovește un deținut?
Cel mai recent răspuns: biblos , utilizator 17:26, 16 Februarie 2015
ART. 296 c.p.
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Mulțumesc. O să revin și cu alte detalii după ce știu exact ce scrie în certificatul de la spital și de la medicina legala. :)
Cum Dumnezeu l-a batut de l-a bagat in spital ? Unde era ? In vreun arest sau in penitenciar ?
În penitenciar. Nu este internat, dar are o coastă fisurată, conform analizelor de la spital . Iar alte semne o să treacă până o să catadicsească medicul de acolo să completeze corect o fisă pentru a fi acceptat la medicina legală. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica din partea unui politist gigisabile gigisabile salut agresarea fizica de un orang al politiei cum se pedepseste daca am 4 zile de spitalizare...? (vezi toată discuția)
Lovire persoana de catre agent de securitate danbcdro danbcdro Sunt agent de securitate echipaj mobil si fiind in timpul serviciului am lovit o persoana care necesita 5-6 zile de ingrijiri medicale Acesta a facut plangere ... (vezi toată discuția)