avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate termopane

Activitate termopane

Buna seara,

Dupa divort am de primit o suma de bani din partaj cu fosta sotie.Acesti bani se constituie venit si pot fi inclusi in suma cuvenita pentru pensia alimentara a copiilor?Adica trebuie sa platesc un procent din aceasta suma ca pensie alimentara?

Multumesc.
Răspuns la discuția Deducere la impozit
Buna seara,

Am lucrat la o firma destul de mare si cei de acolo imi puneau si copiii in intretinere asa aparea pe fluturas si deducerea era mai mare.Apoi m-am mutat la alta firma si acestia nu mi-au mai pus copiii in intretinere.Este normal?
Buna ziua,

In urma unui divort s-a stabilit sa platesc pensie alimentara la doi copii.Spuneti-mi va rog daca beneficiez de deducere la impozitul pe salariu pentru ca le platesc pensie de intretinere.Este o lege pe care pot sa o stiu sau unde sa ma documentez?

Multumesc.
Răspuns la discuția exeutare silita
termopane a scris:

Buna ziua

In urma unui proces o persoana trebuie sa imi dea o suma de bani cam 20 000 de lei Am cumparat un apartament de la o bunica de a sotiei,ea a divortat de mine si acum bunica si-a cerut casa inapoi.Acum trebuie sa imi dea jumatate din suma stipulata in actul de vanzare cumparare Vanzarea s-a facut cu acte in regula la notar.Si am inteles ca actul notarial este valabil ,deci ea trebuie sa imi dea acei bani.Avocatii s-au inteles in fata judecatorului si au fost de acord .Procesul este terminat ,acea persoana este obligata de lege sa imi dea suma ,nu a facut recurs la proces dar refuza sa imi dea banii.Ultima solutie ca sa recuperez banii ar fi sa o fortez prin executare silita?Daca acea persoana este pensionara dar are locuinta cum pot sa imi recuperez banii?

Multumesc
Răspuns la discuția exeutare silita
Dar ea poate sa vanda casa care si-a luat-o inapoi?poate sa o instraineze si apoi eu pe ce sa ii mai pun executare silita?Poate sa moara intr o luna si eu cum raman cu datoria?Peansia ei este de 500 de lei deci nu ii pot recupera din pensie.
Discuție exeutare silita
Buna ziua

In urma unui proces o persoana trebuie sa imi dea o suma de bani cam 20 000 de lei Am cumparat un apartament de la o bunica de a sotiei,ea a divortat de mine si acum bunica si-a cerut casa inapoi.Acum trebuie sa imi dea jumatate din suma stipulata in actul de vanzare cumparare Vanzarea s-a facut cu acte in regula la notar.Si am inteles ca actul notarial este valabil ,deci ea trebuie sa imi dea acei bani.Avocatii s-au inteles in fata judecatorului si au fost de acord .Procesul este terminat ,acea persoana este obligata de lege sa imi dea suma ,nu a facut recurs la proces dar refuza sa imi dea banii.Ultima solutie ca sa recuperez banii ar fi sa o fortez prin executare silita?Daca acea persoana este pensionara dar are locuinta cum pot sa imi recuperez banii?

Multumesc