avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită exeutare silita
Discuție deschisă în Executare silită

exeutare silita

Buna ziua

In urma unui proces o persoana trebuie sa imi dea o suma de bani cam 20 000 de lei Am cumparat un apartament de la o bunica de a sotiei,ea a divortat de mine si acum bunica si-a cerut casa inapoi.Acum trebuie sa imi dea jumatate din suma stipulata in actul de vanzare cumparare Vanzarea s-a facut cu acte in regula la notar.Si am inteles ca actul notarial este valabil ,deci ea trebuie sa imi dea acei bani.Avocatii s-au inteles in fata judecatorului si au fost de acord .Procesul este terminat ,acea persoana este obligata de lege sa imi dea suma ,nu a facut recurs la proces dar refuza sa imi dea banii.Ultima solutie ca sa recuperez banii ar fi sa o fortez prin executare silita?Daca acea persoana este pensionara dar are locuinta cum pot sa imi recuperez banii?

Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2011
termopane, utilizator
Cel mai recent răspuns: termopane , utilizator 21:53, 2 Aprilie 2011
Investiti Hotararea cu Titlul Executor si mergeti la un BEJ sa solicitati executarea silita prin tertul poprit (Casa de pensii);;;:(
Dar ea poate sa vanda casa care si-a luat-o inapoi?poate sa o instraineze si apoi eu pe ce sa ii mai pun executare silita?Poate sa moara intr o luna si eu cum raman cu datoria?Peansia ei este de 500 de lei deci nu ii pot recupera din pensie.
datoria o recuperati de la mostenitori in caz ca moare, iar executorul poate cere inscrierea in cartea funciara a datoriei.
oricum, la executor mergeti
termopane a scris:

Buna ziua

In urma unui proces o persoana trebuie sa imi dea o suma de bani cam 20 000 de lei Am cumparat un apartament de la o bunica de a sotiei,ea a divortat de mine si acum bunica si-a cerut casa inapoi.Acum trebuie sa imi dea jumatate din suma stipulata in actul de vanzare cumparare Vanzarea s-a facut cu acte in regula la notar.Si am inteles ca actul notarial este valabil ,deci ea trebuie sa imi dea acei bani.Avocatii s-au inteles in fata judecatorului si au fost de acord .Procesul este terminat ,acea persoana este obligata de lege sa imi dea suma ,nu a facut recurs la proces dar refuza sa imi dea banii.Ultima solutie ca sa recuperez banii ar fi sa o fortez prin executare silita?Daca acea persoana este pensionara dar are locuinta cum pot sa imi recuperez banii?

Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marinar/executare silita Boopsieboo Boopsieboo Buna ziua, Am o problema si nu gasesc rezolvarea Am lucrat marinar pentru o companie americana unde am suferit un accident de munca in urma caruia am ... (vezi toată discuția)
Poprire pentru pensie de intretinere gabaf gabaf In cazul divortului pronuntat la notar dupa cite luni poate merge fosta sotie la un executor judecatoresc ptr a-mi pune poprire pe salariu ptr pensia de ... (vezi toată discuția)
Buna seara, tocmai am aflat ca voi fi executat silit pentru o ... jhon73 jhon73 Buna seara, tocmai am aflat ca voi fi executat silit pentru o datorie din 2006,(de pe siteul judecatoriei) ,stiu ca este prescrisa aceasta datorie ,iar ... (vezi toată discuția)