In urma unui divort s-a stabilit sa platesc pensie alimentara la doi copii.Spuneti-mi va rog daca beneficiez de deducere la impozitul pe salariu pentru ca le platesc pensie de intretinere.Este o lege pe care pot sa o stiu sau unde sa ma documentez?
Deducerea la impozit pentru copii se acorda celui care are copiii in intretinere, in cazul dvs. fostei sotii. Dvs. nu aveti dreptul la deducere de impozit.
Prevederile legale le gasiti in Codul Fiscal - cap. Impozitul pe veniturile din salarii si in Normele de aplicare a Codului Fiscal (HG 44).
Am lucrat la o firma destul de mare si cei de acolo imi puneau si copiii in intretinere asa aparea pe fluturas si deducerea era mai mare.Apoi m-am mutat la alta firma si acestia nu mi-au mai pus copiii in intretinere.Este normal?
La firma actuala trebuia sa faceti o cerere ca sa va treaca copiii in intretinere, anexand si actele doveditoare (copii dupa certificatele de nastere ale copiilor, declaratie a sotiei ca nu-i are ea in intretinere sau adeverinta de la locul ei de munca ca nu are deduceri la impozit pt copii).
Altfel de unde sa stie firma ce sa va treaca in intretinere?
Deducere la salariu
Zetu Elena
Am 2 nepotele care locuiesc efectiv cu noi (bunicii dinspre mama).Mama lor a decedat iar tatal nu lucreaza, nu are ajutor de somaj, deci practic nu are nici un ... (vezi toată discuția)