avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... venit dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

venit dupa divort

Buna seara,

Dupa divort am de primit o suma de bani din partaj cu fosta sotie.Acesti bani se constituie venit si pot fi inclusi in suma cuvenita pentru pensia alimentara a copiilor?Adica trebuie sa platesc un procent din aceasta suma ca pensie alimentara?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:13, 13 August 2011
Nu, suma primita de la fosta sotie e c/val bunurilor ce v-ar fi revenit din comunitatea de buburi ... pensia de intretinere se calculeaza dupa veniturile d-voastra lunare pe care le obtineti din munca.
Nu, procentul stabilit cu titlu de pensie de intretinere in favoarea minorului nu se aplica sumei incasate cu titlu de sulta rezultata in urma incheierii partajului.
Nu.
Suma acasta nu constituie venit.
Va putea insa sa va execute silit pe bunul care il veti cumpara din acesti bani daca nu veti achita de buna voie pensia...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara comanviviana comanviviana buna ziua ma numesc Marian si acum 8 ani respectiv in 2003 sotia a bagat divort,la momentul acela avand o fetita de 6 ani.s a facut partajul iar suma care ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara platita sporadic mihaelas83 mihaelas83 buna ziua, deranjez din nou intr-o chestiune legata de pensia alimentara, asta dupa ce am tot auzit diverse pareri. in 28 iulie a.c s-a dat hotararea ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)