avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pensie alimentara

buna ziua

ma numesc Marian si acum 8 ani respectiv in 2003 sotia a bagat divort,la momentul acela avand o fetita de 6 ani.s a facut partajul iar suma care imi revenea i-am oferita drept pensie alimentara pana fata face 18 ani.acum sotia mi-a facut plangere la politie cu abandon familial.va citez din actele care le am primit dupa divort:paratul personal arata ca este de acord cu incredintarea minorei rezultate din casatoriecatre reclamanta,dupa care se depune la dosar de catre reclamanta,prin avocat,declaratie,ce se semneaza in fata instantei personal de catre parti, cu privire la pensia alimentara in favoarea minorei,respectiv partile intelegandu-se la oa suma tottala ce a fost achitata....paratul arata ca are un salartiu de 450.000.000 lei vechi la vreame aceea....instanta hotaraste ; la partaj am primit cu titlu de sulta suma de 223.000.000 lei vechi reprezentand suma cuvenita din acel partaj...stabileste pensie de intretinere in sarcina paratului si in favoarea minorei CONFORM INTELEGERII PARTILOR,respectiv suma de 100 usd lunar,incepand cu data introducerii prezentei cererri,30.09.2003 si pana la majoratul minorei.;fosta sotie vrea acum sa i platesc pensie alimentara...nu mi se pare corect si nici nu am ce sa-i dau pt ca am dat acea suma ca pensie alimentara si casa i-a ramas ei...dumneavoastra din cele scrise ce spuneti?are dreptul sa-mi ceara acum pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 14:03, 25 Februarie 2011
scuze dar din greseala am introdus acel mamutoi...scuze...
buna ziua

ma numesc Marian si acum 8 ani respectiv in 2003 sotia a bagat divort,la momentul acela avand o fetita de 6 ani.s a facut partajul iar suma care imi revenea i-am oferita drept pensie alimentara pana fata face 18 ani.acum sotia mi-a facut plangere la politie cu abandon familial.va citez din actele care le am primit dupa divort:paratul personal arata ca este de acord cu incredintarea minorei rezultate din casatoriecatre reclamanta,dupa care se depune la dosar de catre reclamanta,prin avocat,declaratie,ce se semneaza in fata instantei personal de catre parti, cu privire la pensia alimentara in favoarea minorei,respectiv partile intelegandu-se la oa suma tottala ce a fost achitata....paratul arata ca are un salartiu de 450.000.000 lei vechi la vreame aceea....instanta hotaraste ; la partaj am primit cu titlu de sulta suma de 223.000.000 lei vechi reprezentand suma cuvenita din acel partaj...stabileste pensie de intretinere in sarcina paratului si in favoarea minorei CONFORM INTELEGERII PARTILOR,respectiv suma de 100 usd lunar,incepand cu data introducerii prezentei cererri,30.09.2003 si pana la majoratul minorei.;fosta sotie vrea acum sa i platesc pensie alimentara...nu mi se pare corect si nici nu am ce sa-i dau pt ca am dat acea suma ca pensie alimentara si casa i-a ramas ei...dumneavoastra din cele scrise ce spuneti?are dreptul sa-mi ceara acum pensie alimentara?
cred ca s-a gresit pe undeva si astfel sotia a gasit o portita, sa ramana si cu casa si cu pensie. mergeti la un avocat cu actele ce le-ati intocmit si aparati-va de acuzatii
dvs trebuia sa incasati suma cuvenita dupa partaj si din ei sa fi platit lunar pensie. (poate fosta sotie considera ca era mai avantajos sa fie executata silit daca nu avea bani sa va despagubeasca , dar sa primeasca pensia cuvenita lunar.)
Pentru a va da un raspuns, trebuie sa stiu ce scrie in acea declaratie.In orice caz, daca aveti dreptate, nu renuntati, oricat de lung ar fi drumul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel sau recurs? ankalupu ankalupu care este diferenta dintre apel si recurs? apelul se bazeaza pe aceleasi art cpc ca si recursul? (vezi toată discuția)
Pensie intretinere DorinNut DorinNut Am divortat. La doi din copii le platesc pensie alimentara. In decizie scrie ca pina la definitivarea studiilor sau pina la implinirea varstei de 25 ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare sentinta ulises10 ulises10 instanta a hotarat ca se va majora pensia alimentara platita minorului ............... de la cuantia stabilita prin sentinta de divort a ........ \\\\"Paratul ... (vezi toată discuția)