Chiar nimeni care sa ma lamureasca ? Atunci cand am fost acasa la ruda cu care impart conform certificatului de mostenitor casa de la tara si pamantul din curte , am fost dat afara . Mentionez ca amandoi mostenitorii locuim in oras si acum casa de la tara aflata in discutie e nelocuita .
Bună seara ! În urma dezbaterii moștenirii mi s-a dat certificat de moștenitor în care e scris că sunt moștenitor cu o cotă de 1/2 la o casă pe pământ. Celălalt moștenitor are cheile de la casă și magazii și refuză să îmi dea o copie după ele . Întrebarea mea este : pot intra cu forța , să distrug broaștele, să pun altele și apoi să îi dau celuilalt cheie fără consecințe legale ?
Buna ziua ! Revin cu o completare la cazul initial . Am aflat ca inainte de a muri tatal si matusa mea au cedat partile lor catre fratele lor mai mic ramas in casa de la tara . Acum dupa ce el a decedat lumea din sat vorbeste ca el ar fi lasat casa uneia dintre fiicele matusii mele . Intrebarea e : Se mai poate face ceva ? Multumesc !
P.S As fi putut sa ma duc direct la matusa sa intreb dar am zis sa nu deschid subiectul si sa avem o confruntare directa inainte de a trece 40 zile de la deces . Si atunci cand ma duc la ei sa fiu in cunostinta de cauza
Multumesc de raspuns ! Puteti va rog sa spuneti mai exact cate parti are fiecare din mostenire in acest caz ? Deoarece se pare ca nu concorda cu ce a spus cineva mai sus !
Buna ziua . Se da urmatoarea situatie : Bunicii mei traind undeva la tara intr-o casa mare si cu curte pe masura , au avut 3 copii , cel mai mare o fata acum in varsta de 80 ani , cel mijlociu tatal meu care decedat acum 11 ani la varsta de 63 ani si fiul cel mic care a decedat de curand . Mentionez ca fata cea mare , actuala mea matusa are 2 fete din care doar una casatorita . Eu sunt singurul fiu al tatalui meu iar unchiul meu fratele cel mic nu a avut copii , in schimb el locuind intotdeauna in casa de la tara. As dori sa va intreb cum se va face dezbaterea mostenirii daca am ramas doar eu si matusa mea ca mostenitori directi ? Daca cei 2 frati mai mari au semnat vreun act prin care cedeaza tot celui mic care a ramas in casa schimba cu ceva situatia ? Sau daca cel mic care a murit de curand i-ar fi cedat surorii celei mari care inca traieste drepturile ? Va multumesc !!
Ce sa mai contest daca dupa ce s-au strans semnaturile nu s-a mai azit nimic timp de o saptamana pana azi cand s-a pus afis la intrare in bloc in care se scrie ca "Maine se v-a monta tamplaria PVC " ?
Nu e vorba de usa de la intrare ci de geamurile aflate pe casa scarii intre etaje
In urma cu 1 saptamana un vecin a venit din usa in usa si a strans semnaturi de la locatarii scarii cerandu-le acordul pentru montarea pe casa scarii de tamplarie PVC plata urmand sa se faca in rate.Mentionez ca montarea se face prin asociatia de proprietari , vecinul respectiv fiind trimis de catre administrator.
In total s-au strans 16 semnaturi dintr-un total de 20 de locatari , iar astazi vad ca au inceput deja sa monteze tamplaria.
Intrebarea mea este ,daca eu facand parte din cei 4 care nu au semnat , sunt obligat sa platesc cota ce imi revine din costul lucrarii