avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligativitate plata inlocuire tamplarie termopan
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligativitate plata inlocuire tamplarie termopan

In urma cu 1 saptamana un vecin a venit din usa in usa si a strans semnaturi de la locatarii scarii cerandu-le acordul pentru montarea pe casa scarii de tamplarie PVC plata urmand sa se faca in rate.Mentionez ca montarea se face prin asociatia de proprietari , vecinul respectiv fiind trimis de catre administrator.
In total s-au strans 16 semnaturi dintr-un total de 20 de locatari , iar astazi vad ca au inceput deja sa monteze tamplaria.
Intrebarea mea este ,daca eu facand parte din cei 4 care nu au semnat , sunt obligat sa platesc cota ce imi revine din costul lucrarii
Cel mai recent răspuns: silviu_n , utilizator 11:41, 1 Aprilie 2011
Da, majoritatea simplă este suficientă.

Totuși, puteți contesta hotărârea, având în vedere că nu s-a organizat o adunare a proprietarilor (nu neapărat adunarea generală, e suficientă și adunarea proprietarilor de pe scară, fiind vorba de o chestiune de care sunt direct interesați). Mie nu mi se pare în regulă umblatul din ușă în ușă pentru semnături, normal este să se organizeze o adunare (sedință) la care să se dezbată propunerea, nu așa... pe nepusă masă, la ușă cu tabelul - vreți asta sau nu vreți?

Și, ca să fiu sincer, tâmplăria termopan mi se pare total nepotrivită pentru o intrare de bloc, la scara noastră am avut și am schimbat-o cu una metalică pentru că mai avea puțin și se dezmembra.
Ce sa mai contest daca dupa ce s-au strans semnaturile nu s-a mai azit nimic timp de o saptamana pana azi cand s-a pus afis la intrare in bloc in care se scrie ca "Maine se v-a monta tamplaria PVC " ?
Nu e vorba de usa de la intrare ci de geamurile aflate pe casa scarii intre etaje
Umblatul din usa-usa cu un tabel este o practica des utilizata si, in unele cazuri, este mai buna decat sedinta. De ce? pt.ca daca se convoaca o sedinta si nu se indeplineste cvorumul (nu se aduna majoritatea), sedinta se amana, iar la urmatoarea se iau hotarari cu majoritatea celor prezenti. Eu sunt administrator si am luat o hotarare (perfect legala) cu 3 proprietari din 29.
Deci 16 din 20 "pentru" e OK. Hotararea se aplica pt.toti proprietarii.
De acord. Este o solutie prevazuta in lege si se poate aplica. Convocarea adunarii generale anuale, de obicei devine reconvocare si-atunci vin foarte putini. Iar o adunare generala extraordinara nu are sens a se convoca pentru o asemenea lucrare. Iar procentul celor care au semnat este suficient pentru realiozarea lucrarii.
Nu la convocarea unei adunări generale mă refeream, ci a uneia de scară, în temeiul art.25 alin.3) sau, măcar, avizarea proprietarilor de pe scara respectivă asupra a ceea ce urmează a se hotărî (în cazul de faţă înlocuirea tâmplăriei).

Nu mi se pare în regulă, repet, să se trezească omul, proprietarul, cu preşedintele la uşă, netam-nesam "vreţi tâmplărie de termopan sau nu? semnaţi în tabel!".

Ca exemplu, urmează să organizez o şedinţă pe scara la care avem procesul cu hidroizolaţia (am amintit de el în alt topic), proprietarii urmând a hotărî dacă vor continua procesul, atacând hotărîrea instanţei de recurs sau vor plăti sumele stabilite de instanţă. La începutul săptămânii le-am distribuit câte un "bileţel" în care le explicam care ar fi implicaţiile în fiecare din cele două situaţii, urmând ca dânşii să se gândească asupra chestiunii, să aibă o părere formată atunci când vin la şedinţă, eventual mai discută între ei până atunci. La fel am procedat şi înaintea şedinţei de comitet, le-am înmânat, cu câteva zile mai devreme, membrilor câte un convocator cu ordinea de zi, propuneri de hotărâri, etc.
Ultima modificare: Vineri, 1 Aprilie 2011
silviu_n, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii - "service interfon" cri_ cri_ In urma cu 2 luni, administratoul de bloc s-a prezentat la fiecare locatar din scara in care locuiesc, pentru a aduna semnaturi privind acceptul sau refuzul ... (vezi toată discuția)
Tabel nominal de vot ameliee ameliee Buna seara, Va rog frumos sa imi spuneti cu se intocmeste un tabel nominal pe baza caruia se voteaza presedintele ( in cazul in care sunt propuse mai multe ... (vezi toată discuția)
Sedinta revocata a adunarii generale, anulata de catre presedinte ! codrutz2007 codrutz2007 Buna seara,avem o problema cu presedintele si administratorul ,asociatiei de proprietari ! In data de 1.08.2019 sa tinut prima sedinta a adunari generale si ... (vezi toată discuția)