avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sedinta revocata a Adunarii Generale, anulata de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sedinta revocata a Adunarii Generale, anulata de catre presedinte !

Buna seara,avem o problema cu presedintele si administratorul ,asociatiei de proprietari ! In data de 1.08.2019 sa tinut prima sedinta a adunari generale si nu sa putut tine ne fiind 50+1 .Sa facut si a doua sedinta in data de 8.08.2019 ,administratorul a inceput sa ceara foarte multi bani pt. lucrari (lifturii,zugravirea casa scarii,,etc) si a inceput scandalul,terminand cu anularea sedintei de catre presedinte ,scrisa in procesul verbal.Astazi in data de 22.08.2019 ne trezim in avizier cu un tabel semnat de catre aproape toti proprietarii ,citez -Proiectul de venituri si cheltuieli -si incepe sa le insire ,lifturi ,samdp .Va intreb daca e legal ce sa intamplat ,ca nu sa respectat Adunarea Generala.Eu o sa contest calculul Cota de Intretinere ne platind .Ce ma invatati sa fac ! Va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 22 August 2019
codrutz2007, utilizator
Cel mai recent răspuns: codrutz2007 , utilizator 09:50, 31 August 2019
Buna ziua,
Daca sedinta a fost corect reorganizata dar apoi anulata din lipsa de intelegere* atunci si hotararile luate in cuprinsul ei se anuleaza.
Contestati lista de plata si cereti presedintelui procesul verbal al adunari in care au luat aceasta decizie.
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
Ionut.ion, utilizator
Buna seara ! Multumesc frumos pt sfat Ionuț.ion .Contestație la cota de întreținere am facut ,si atunci ii cer separat copie dupa procesul verbal al Adunări Generale ! Sunt sigur ca nu imi da copie dupa procesul verbal !
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
codrutz2007, utilizator
Buna seara din nou ,astazi m-am trezit in cutia postala cu o foaie A4 in care scrie citez : Domnule Codreanu ,va aduc la cunostinta pentru ultima data ;
- Orice problema se rezolva in Adunarea Generala iar daca este urgent in comitetul executiv .(care adunare )
-Tot ceea ce doriti sa stiti se afla afisat .
- La loc vizibil este un tabel cu toate problemele asociatiei in trecut in prezent si in viitor semnat de 62 proprietari din 66
Intotdeauna majoritatea invinge .
Referitor la cum sa utilizat fondurile asociatiei ,totul este in regula..
Va rog sa depuneti la organele judiciare dovezi de frauda si suspiciuni . Atat a scris cu mentiunea ca cel care ma sfatuieste ,ma sfatuieste rau si sa intru in randul oamenilor cinstinti.,Decat semnata dar fara stampila asociatie .
Nu a pomenit absolut nici un cuvant din contestatia pe care am depus-o la posta ;
- am contestat lista de cheltuieli pe luna iulie 2019
- I-am cerut copie dupa procesul verbal din data de 8-08-2019 ,
- si i-am scris ca refuz sa dau acei bani care ii cere pt.lifturii ,etc ,ne fiind statutara Adunarea Generala din 08.08.2019
Dar a fost din usa in usa sa se roage de absolut toti proprietari ,promitand mare cu sarea Sunt atat de disperati ca vor sa faca rost de bani sa astupe alte cheltuielii .Sunt tratat ca pe ultimul om .Va rog ,ce ma sfatuiti sa fac .Va multumesc frumos !

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
codrutz2007, utilizator
Hotărârile se iau in Adunarea generală, nu pe baza de tabel semnat de proprietarii...
Acela poate fi tabelul cu semnăturii de la convocarea adunării generale...
Nu aveau cum obtine atatea semnături daca spuneti ca au trebuit sa reorganizeze adunarea si nici atunci nu s.au inteles...
Solicitati procesul verbal al adunări in care s.a hotarat plata acelor sume, împreună cu tabelul convocator.
Dacă suspectați fraude in cadrul asociatiei, va puteti adresa primăriei, compartimentul specializat. ( aveti art. 10 din legea 196/2018)
Cititi legea 196/2018, legea asociatiilor de proprietari si vedeti acolo cum se organizează o adunare generală, cum se organizează o adunare generală extraordinară, obligatiile fiecarei părți din conducere, ale primăriei...
Buna dimineata ,Nu este convocatorul Adunari Generale ! In data de 1.08.2019 s-au strans 19 proprietari ,ca apoi in data de 08.08.2019 sa se stranga decat 9 proprietari din care a iesit scandal si presedintele a anulat sedinta Adunari Generale pe motiv ca nu se poate tine , asta a fost tot !Dar au un tupeu fantastic sa mergi din usa in usa sa strangi semnaturi e incredibil pt a incasa acei bani de care la Adunarea Generala nu au putut ,si ce credeti ca le-a promis :
-sa achite unul din lifturi in valoare de 14837,82 lei in 8 rate egale !urmand si al doilea ( lifturile au fost achitate de acum 2 luni ) i-am cerut deviz pt ele si am fost ignorat .
.Si el ce le promite :
- Zugraveste Casa scarii (locatarii nu va plati ).
- Va inlocui tabloul electric (locatarii nu va plati ).
- Amenajeaza camera pt transformarea in caserie (locatariI nu va plati )
- Cumparare monitor, calculator,imprimanta,2 camere pt. lifturi,DVR pt.camere (locatarii nu vor plati ) .Camerele fiind in casa administratorului ?!
- Deratizare bloc (locatarii nu vor plati )
Cu asta i-a incantata pe proprietari insistand sa semneze acel tabel .
Domnule Ionut.ion am citit legea 196/2018 art.10 aliniat 4,dar astia sunt o apa si un pamant .Sa ajung cu iei in instanta ?!. Multumesc frumos !

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 August 2019
codrutz2007, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba, în regim de urgență, președintele asociației de proprietari? diana-maracineanu diana-maracineanu Am nevoie de temeiul legal pentru informatiile de mai jos (daca exista): -pentru a schimba presedintele de bloc , care este termenul minim si forma de ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am mare nevoie de ajutorul dvs. in blocul meu, presedintele ... marigabi marigabi Buna seara. Am mare nevoie de ajutorul dvs. In blocul meu, presedintele si-a dat demisia. A fost convocata o AG unde am fost aleasa eu. Dar, pentru ca fostul ... (vezi toată discuția)