avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum se poate schimba, în regim de urgență, ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum se poate schimba, în regim de urgență, președintele asociației de proprietari?

Am nevoie de temeiul legal pentru informatiile de mai jos (daca exista):
-pentru a schimba presedintele de bloc , care este termenul minim si forma de adunare generala prin care se poate schimba acesta?
-avand in vedere ca locuiesc intr-un bloc cu 160 apartamente, iar proprietarii lucreaza si nu sunt disponibili sa se constituie intr-o adunare la o anumita data si ora , se poate merge din usa in usa cu un tabel cu semnatura si data locatarilor prin care sa-si exprime acordul pentru inlocuirea presedintelui , precum si cu votul fiecaruia asupra pentru noul presedinte de bloc?

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului! Astept cu interes raspunsul dumneavoastra.
Ultima modificare: Joi, 23 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: diana-maracineanu , utilizator 12:15, 23 Mai 2019
Pentru completa si corecta dv informare studiati atent disp L nr 196/2018 care prevede procedura schimbare reprezentant legal
Legal este obligatoriu sa se convoace adunare generala cu tabel convocator inclusiv scrisori recomandate in cazul locatarilor lipsa
La adunarea generala se incheie in registrul special proces verbal al adunarii generale care la sfarsit trebuie sa fie asumat prin semnatura olografa de catre cei prezenti
Succes !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In nici un caz cu tabel din usa in usa ca nu este reparatie urgenta. Am avut caz concret la mine in bloc. Am contestat in instanta aceasta procedura si am obtinut anularea definitiva.
Se convoaca adunarea generala, conform legii 196/2018. Trebuie organizata ca la carte, sa reziste in instanta, ca daca tine cu dintii de functie aveti telenovela cu el/ea. Va spun din experienta.
Imi puteti spune exact procedura? Am incercat sa desleg legea, dar este atat de alambicata.....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa identificati articolele din legea 196/2018, pentru a avea temei legal si pentru a face referire la ele in actiunea pe care va voi expune succint:
1. Formati un comitet de initiativa din cativa membrii, redactati motivul legal cu referire la lege si strangeti 20% de semnaturi a membrilor proprietari ai Asociatiei. Se numeste convocare extraordinara a AP.
2. Tot conform L 196, afisati la avizier convocatorul cu ordinea de zi, dar intocmiti si un tabel convocator cu semnaturile tuturor membrilor. Cei care nu se regasesc in tabel vor fi anuntati cu scrisoare cu confirmare.
3. In ziua anuntata daca nu se intrunesc 50%+1 din membrii, se reconvoaca in max. 10 zile, respectand si reluand toata procedura( avizier, tabel, scrisori).
4. La sedinta reconvocata, cei prezenti prin vot, hotarasc!
Dupa cum vedeti, procedura este complexa, va trebuie determinare si perseverenta.
Sfatul meu este acela ca: daca nu sunteti un grup hotarat pe actiune, nu are rost sa va pierdeti timpul.
Va mai atrag atentia ca, actualul Presedinte are si el "sustinatori"si va incerca sa-si faca cat mai multi. Si ei vor avea argumentele lor si vor fi foarte vocali( la noi se numesc CAP-ul presedintelui)
Respectati procedura din lege, alfel va pot actiona in instanta.
Multumesc tare mult pentru sfaturi doamna Octavia!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara la noi în bloc e o situație dificila. suntem asociație ... Ianit Ianit Bună seara La noi în bloc e o situație dificila. Suntem asociație de proprietari, eu ca proprietar al unui apartament am sesizat câteva nereguli vizavi ... (vezi toată discuția)
Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la a.g.p. in termenul ... gambette gambette Nerealizarea convocarii tuturor proprietarilor la A.G.P. in termenul prevazutprevazut de lege este de natura a conduce la anularea procesului de convocare? (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala proprietari lcaval lcaval Avand in vedere modalitatea de convocare a Adunarii Generala a Proprietarilor si avand experienta anilor anteriori in care nu s-a intrunit cvorum, se poate ... (vezi toată discuția)