Da, mi se pare ca e vorba de o adeverinta privind valoarea.
Nu, dimpotriva, pe baza actului de succesiune se elibereaza noul act de concesiune.
Multumesc !
Si la notariat mi se cere o adeverinta de valoare a criptei, pe care o iau de la cimitir ? Sau nu e nevoie ? Depinde de la notar la notar ? Adica, in certificatul de mostenitor se precizeaza ca pe locul respectiv este construita o cripta, sau nu ? (Practic, nu e mare lucru, o groapa betonata cu trei locuri suprapuse, si un monument funerar modest, din piatra). La cimitior am vazut ca exista niste cereri tip pentru preschimbarea certificatului de concesiune, si acolo e o rupbrica unde scrie de autorizatie de construire sau alte acte care sa doivedeasca constructia. Sper sa nu imi ceara asa ceva, e imposibil sa reconstitui, lucrarea a fost facuta in anii 70. Poate cel mult cu martori.
Buna ziua,
Daca vreau sa fac succesiunea pentru un loc de veci, pe care este executata o cripta, concesioinat inca din anii 70 si unde sunt ingropati membri ai familiei mele, detin certificatul de concesiune pe numele defunctului, dar nu mai detin acte doveditoare pentru executarea constructiei, din anii 70 de cand a fost construita cripta. Este vreo problema ? certificatul de concesiune este suficient ? ce trebuie sa fac ?
Multumesc !
Mai am o intrebare: daca nu sunt sigur ca persoana pe care o stiu ca locuieste in respectivul apartament de deasupra mea (s-a mutat de circa un an ) este proprietara apartamentului ? Poate acesta e pe numele parintilor. Voi intreba la asociatia de proprietari, dar daca nu vor sa imi comunice, ce pot face ? Citeam pe acest forum, la un alt suibiect, ca un domn avocat spunea ca la primul termen se poate solicita instantei sa faca io adresa la taxe si impozite - in cazul meu mai degraba la asociatie, ca sa se afle numele corect, real al proprietarului. Se poate acest lucru ?
Cutia postala a persoanei are usa lipsa (rupta), pe usa apartamentului nu scrie nimic iar la avizier e trecut numai numarul apartamentului, nu si numele. Mai demult era trecut si numele, asa ca l-am retinut. Inseamna ca acela pe care l-am vazut trecut la avizier era numele corect , adica persoana respectiva era proprietara apartamentului ? Poate parea o chestiune neimportanta, dar mi-e teama sa nu mi se respinga actiunea din aceasta cauza. Ce ma sfatuiti ?
Se poate acest lucru ? Intreb pentru ca si eu am un litigiu cu un vecin de bloc, si urmeaza sa ajung in instanta, stiu cum se numeste persoana dar nu sunt sigur daca apartamentul este pe numele ei sau al cuiva din familie (parinti de exemplu). Deci pot solicita instantei la primul termen, daca nu am scris bine numele, sa ceara sa zicem asociatiei numele real al proprietarului ? Sau mi se respinge actiunea ?
Ma gandesc sa trimit cat mai repede notificari atat asociatiei cat si vecinului de la 6, deci exact cel de deasupra mea, nu de la 7. In fond, asa cum spuneati, trebuie expertiza, eu nu stiu cae este cauza dar apa curge de deasupra mea, din apartamentul de la 6. Si aceeasi problema ca si la 7 - neglijenta de a-si izola tevile, au lasat efectiv o gaura si pe acolo curge apa intr-o veselie la mine. Daca dau in judecata pe cel de la 6, si pierd, se va stabili vinovatul si cel putin voi sti cine este.
De fapt, intrebarea mea este daca un apartament, intermediar, cum este cel de la 6, intr-o astfel de situatie, nu are totusi io anumita raspundere pentru neglijenta de a lasa spatii libere prin care curge apa mai jos.
@ gerberga - dvs spuneti:
"Oricum se vor efectua expertize pentru a se stabili motivul inundatiilor, culpa plus daca este posibil ca printr-o simpla reparatie in apart de la et.7 sa se rezolve cu scurgerea apei la apartamentele inferioare. Doar daca e posibila reparatia din interior si nu se face de catre proprietar se poate angaja raspunderea acestuia."
Eu cred ca exact asta e problema. De fapt, pe mine ma intereseaza apartamentul dede deasupra mea, deci 6 nu 7. Ei au teava 9coloana) de incalzire de la bucatarie mascata cu rigips, astfel incat nu se poate vedea ce se intamnpla acolo. Apa se prelinge, probabil de la 7, trece pe la ei, si ajunge la mine. Ma rog de o luna de ei sa indeparteze o mica bucata din acea masca de rigips (sau sa ma lase pe mine sa fac acest lucru) pentru a baga acolo o substanta izolanta astfel incat apa sa nu mai curga in voie si sa ajunga la mine, la etajul 5. Nu primesc decat amanari, promisiuni, nu au timp, nu ma suna, nu raspund la telefon etc, lucruri de acest fel. Maine deja am sa le trimit prima notioficare scrisa prin posta, e posibil sa nu o ridice. Ma gandesc ca in final daca nu se rezolva sa ii dau in judecata. Apa cuirge din apartamentul lor si cu o simpla astupare a unui orificiu nu ar mai ajunge in apartamentu;l meu, iar ei refuza sa faca acest lucru.
Va multumesc pentru raspuns.
Am vorbit cu presedinta asociatiei, care mi-a comunicat verbal ca nu s-a semnat receptia lucrarii, prin urmare nici de ganartie nu poate fi vorba, ca firma care a executat reabilitarea a intrat in insolventa, ca a facut numeroase demersuri la primarie iar primaria nu ia nici o masura. De aceea ma gandeam sa fac eu personal ceea ce tine de mine.
Eu as vrea sa stiu cine raspunde juridic, pe cine pot da in judecata pentru aceasta situatie. Sunt doua aspecte 1) proasta reabilitare 2) proprietari de la ultimul etaj care lasa ca apa sa curga din interiorul apartamentului lor la vecinii de dedcesubt ca sa nu se mai oboseasca sa o stranga/evacueze ei. 3) Asociatia nu poate fi data in judecata ? Pana la urma, eu sunt proprietarul unui apartament intr-o cladire in care conform legii asociatia are datoria si obligatia de a asigura ca nu ploua prin peretin si acoperis. Nu eu am incheiat vreun contract de reabilitare si nici nu am fost intrebat. Daca mi se deegradeaza proprietatea, din cauza unor probleme la spatiul comun cum este acoperisul, nu asociatia trebuie sa rtaspunde ? Chit ca pe urma se intoarce in instanta impotriva firmei de reabilitari.
Cred ca Innocenta are dreptate. Cei de la etajul 7 au o vina partiala, pentru ca o data ce apa este pe jos la ei in bucatarie, consider ca trebuie sa o stranga nu sa o lase / faca sa curga mai jos, inundand cu buna stiinta, din neglijenta, alte apartamente. In plus, geamurile sunt proprietatea lor privata si nu partea comuna, chiar daca cauza este proasta reabilitare, mie apa nu imi curge din perete sau de pe acoperis, ci DIN APARTAMENTUL LOR. Si acest lucru sta in puterea lor sa il impiedice, dar nu o fac. Eu nu pot sa le izolez geamurile din casa lor. Am fost acolo, si apa nu le curge de sus, ci pe la geamuri. Sta in puterea lor sa puna carpe sau sa astupe orificiile prin care apa se scurge sub apartamentul lor,. si nu o fac desi li s-a spus ca sunt inundat, li s-a spus pe unde curge apa, etc. Eu cred ca o culpa exista si in cazul lor. Multumesc Innocenta pentru articolele din legea locuintei, nu le stiam, citisem numai in Codul civil, cred ca art 1549
Practic cei de la 7 ca sa nu se oboseasca sa stranga apa de pe jos din propria lor bucatarie o lasa sa curga mai jos la apartamentele de dedesubt printr-un loc pe care intentiont il lasa neastupat ! Asta mi se pare scandalos. Si impotriva bunului simt.