avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate valixlm

Activitate valixlm

BUNA ZIUA!
Pot sa instalez un sistem fotovoltaic din fonduri proprii inainte de primirea finantarii urmand sa recuperez suma alocata dupa primirea finantarii?
Daca da, care ar fi procedura de urmat?
Multumesc anticipat!
Multumesc frumos!
In ghid nu scrie cine raspunde de incarcarea gresita a documentelor. Instalatorul validat nu are raspundere pt aceasta.
Cine raspunde si in ce mod pentru incarcarea gresita in aplicatia informatica a programului "Casa verde fotofoltaice" a u nui document din dosarul de finantare depus la instalatorul validat, care a dus la respingerea cererii de finantare? Am depus contestatie. Care este termenul de solutionare?
Specificare:

"Dupa spusele reprezentantului primariei"...< am văzut registrul agricol şi am văzut că acolo este trecută bunica şi unchiul>. Vi s-a eliberat o copie a cererii facute de unchi in 1998? <Da am primit o copie a acestei cereri pe care numele bunicii nu apare. Cererea are două numere de înregistrare>. Pe titlul de proprietate trebuie sa scrie ca titular este X (unchiul dvs), in calitate de mostenitor al defunctului Y (cine figureaza aici? bunica dvs sau fratele bunicului dvs?) <Figurează unchiul în calitate de moştenitor al bunicii>. Insa, chiar daca in registrul agricol ar figura bunica cu cei 3 copii ai sai (printre care si unchiul), nu vad cum s-ar putea dovedi faptul ca unchiul era persoana neindreptatita (nulitate absoluta a TP, conform legii 169/1997, art. III lit a), din moment ce pamantul ar fi fost al mamei sale <Nu vreau să dovedesc, că unchiul este neîndreptăţit ci doar că cererea depusă de unchi nu poate sta la baza eliberării TP deoarece cererea unchiului se referea la fratele tatălui său nici decum la bunica care avea trei copii >. Problema este de ce nu au facut toti cei trei frati cerere de retrocedare impreuna, la timpul ei? <Dacă cererea unchiului nu face referire la bunică înseamnă că nici unchiul nu a făcut cerere pentru bunică şi deci nici un copil nu a făcut cerere pentru bunică.
Deci în acest caz se poate constata nulitatea relativă a TP şi completarea acestuia cu cei doi fraţi sau eliberarea unui alt titlu pe care să nu se treacă moştenitorii?>
Sper să fi fost destul de explicit. Nu am avut niciodată de-a face cu o instanţă şi de aceea pun atâtea întrebări. Nici acum nu ştiu dacă o să mă bag. Verii m-au ambiţionat şi nu-mi plac oamenii cu două feţe. Dacă am şanse de câştig de minim 70% risc nişte bani deşi la o rezolvare fericită nu mă aleg cu nimic deoarece renunţ în favoarea fratelui meu care este mai amărât.
Multe mulţumiri!
Unchiul meu a făcut în 1998 o "cerere de moştenire" de la fratele tatălui său care nu avea urmaşi şi în care cerere nu era menţionat numele bunicii noastre. După spusele reprezentantului primăriei în registrul agricol terenul se află la rolul bunicii iar la moştenitori unchiul în baza acelei cerereri de moştenire, deşi mai avea 2 fraţi în viaţă la acea dată.
Consider că deoarece cererea nu făcea referire la bunică, în registrul agricol nu trebuia să apară decăt bunica eventual cu cei 3 copii iar titlul trebuia eliberat în baza cererii făcute şi semnate de toţi urmaşii în anul 2009. Mai trebuie spus că în anul 2010, odată cu intrarea in vigoare a legii 67 pentru modificarea art 18 alin 3 unul dintre copii unchiului a făcut la solicitarea celui de la registrul agricol o nouă cerere în nume propriu fără a anunţa şi pe ceilalţi semnatari ai cererii din 2009.
Chiar şi aşa nu ar fi fost nici o problemă dacă verii mei copii unchiului nu s-ar fi întors cu 180 grade ne mai vrând să împărţim frăţeste, după ce au că pe titlu la moştenitori este tatăl lor în baza cererii de moştenire pe care o contest.
Menţionez că pe părinţii îi chemă Nicolae şi Niculae iar pe titlu apare Nicolae deşi celălalt a făcut cererea.
Credeţi că, contestarea în instanţă a titlului are vreo şansă de reuşită?
Sper să fi fost destul de explicit.

În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia).
Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii au facut cerere de retrocedare a unei suprafete de teren existente în registrul agricol la rolul bunicii decedate mama unchiului mentionat mai sus şi care mai avea 2 frati cu urmasi.
Cerere nepoţilor a fost aprobata, dar cand a fost eliberat titlul de proprietate a fost luata în calcul cererea de moştenire din 1998 a unchiului. Deci pe titlu eliberat pe numele bunicii la mostenitori apare unchiul, acum decedat care are urmaşi, ceilalti nepoti care au semnat a doua cerere pentru acelasi teren, in situaţia actuala ne mai vand drept de proprietate.
Întrebarea este dacă poate fi eliberat un titlu de proprietate în baza unei cereri care face referire la altă moştenire.
Vă multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Act de partaj voluntar
Aceasta este solicitarea.

Subiect: Retrocedare in baza legii 67/2010 de modificarea ali 3 din art 18 a legii 18/1991
În anul 1998 un unchi a făcut cerere de moştenire de la unchiul său (frate cu tatal acestuia).
Odată cu intrarea în vigoare a legii 67/1990 nepoţii au facut cerere de retrocedare a unei suprafete de teren existente în registrul agricol la rolul bunicii decedate mama unchilui care a facut cererea şi care mai avea 2 frati cu urmasi.
Această cerere a fost aprobata dar cand a fost eliberat titlul de proprietate a fost luata în calcul cererea de moştenire din 1998. Deci pe titlu eliberat pe numele bunicii la mostenitori apare unchiul care a facut cererea, acum decedat care are urmaşi, ceilalti nepoti care au semnat a doua cerere pentru acelasi teren, in situaţia actuala ne mai vand drept de proprietate.
Întrebarea mea este dacă un titlu de proprietate poate fi emis în baza unei cereri care nu face referire la aceleasi drepturi de mostenire şi daca in registrul agricol este corect trecuta bunica la rol cu unchiul ca cel care a facut cererea chiar daca nu se refera la aceasi retrocedare. Mai poate fi atacat titlul de proprietate?

Vă multumesc anticipat!



Răspuns la discuția Act de partaj voluntar
Nu eu nu vreau să-l atac. Schimbarea vine din alta parte.
Vroiam doar să stiu daca am procedat corect cu actul de partaj voluntar (la sfatul notarului) si nu am facut act de vanzare-cumparare care probabil costa mai mult.
Multumesc oricum pentru atentie!
ps. Mai am o intrebare postată, dacă puteţi să-i acordaţi atentie.
Răspuns la discuția Act de partaj voluntar
Vă multumesc pentru răspuns şi promtitudine!