avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Activitate Cllod

Activitate Cllod

Răspuns la discuția mostenire
bellefille a scris:

Daca lucrurile stau asa matusa nu poate sa va impiedice s va intrati in drepturi ,dar daca nu vrea sa coopereze trebuie sa o actionati in instanta.Nu va necajiti,asa e viata uneori chiar cei apropiati complica lucrurile dar exista rezolvarea in instanta.Succes!:luck:

Multumesc pentru sfaturi, acum mai avem o speranta ..
Weekend minunat!
bellefille a scris:

Retrocedarea casei s-a facut pe numele cui?Ce scrie in hotararea judecatoreasca?

S-a facut pe numele celor 3 mostenitori de drept , matusa mea eu si verisoara mea
avvalentina a scris:

In cele 6 luni de la deces, depuneti declaratie de acceptare la notar. Daca au trecut cele 6 luni ,si unul din prezumtivii mostenitori nu a facut acte de acceptare tacita sau expresa( declaratia de care am mentionat) poate fi decazut din drepturi in urma unui proces.

Bunicii au murit acum mai bine de 30 de ani, casa a fost luata de comunisti in ea stau 3 familii de tigani fara nici un drept, noi am intentat proces, am castigat casa ne revine noua numai ca din cauza matusii nu mai putem merge mai departe, pur si simplu ne-a inchis toate caile de a putea intra in posesia casei

Bunicii au murit acum mai bine de 30 de ani, casa a fost luata de comunisti in ea stau 3 familii de tigani fara nici un drept, noi am intentat proces, am castigat casa ne revine noua numai ca din cauza matusii nu mai putem merge mai departe, pur si simplu ne-a inchis toate caile de a putea intra in posesia casei
Discuție mostenire
Buna ziua, am si eu o intrebare, mi-a ramas de la bunicii mei din partea tatalui o casa, tata a avut mai multi frati, una dintre surori traieste, casa am inteles ca se imparte intre verisoara mea , eu si matusa care este in viata. Noi eu si verisoara am facut toate demersurile pentru a intra in posesia casei, dar acum matusa noastra zice ca acea casa ia fost lasata ei mostenire de parinti. Noi i-am cerut un act care sa dovedeasca asta ca sa stim ce avem de facut, ori ne retragem ori mergem mai departe. Din pacate matusa nu vrea sa ne arate nimic, ce putem face? Daca suntem 3 mostenitori si unul nu vrea sa prezinte nici un act si nici macar sa vina sa impartim totul la trei...noi doua am putea face ceva? fara matusa? Va rog un sfat dorect
O zi buna
Răspuns la discuția Impozit
Multumesc pentru raspuns. O zi buna!
Răspuns la discuția Impozit
Da sunt coproprietar, am certificat de mostenitor
Discuție Impozit
Buna ziua, dupa decesul tatalui meu, am mostenit o camera din apartamentul in care lucuiesc parintii mei, mama plateste o parte iar eu platesc 1/4 din apartament. Am inteles ca dupa noua lege nu ar fi trebuit sa platesc eu impozit pe acea camera. Va rog sa -mi spuneti cum este corect. Multumesc
Răspuns la discuția Succesiune
Din pacate nu am hartia, am fost rugata de un prieten sa va scriu, nu are acces la internet. Se prea poate sa fi fost citat dar el nu a primit nimic, nici nu stia de actiunea de vanzare a apartamentului. Plus ca a fost evaluat ap. la un pret foarte mic. Va multumesc pentru ajutorul dat.
Răspuns la discuția Succesiune
A primit o rezolutie la procesul care a fost, in care fratele este cumparatorul iar el se obliga sa-i dea mamei si fratelui 140 mil siar el sa plateasa cheltuielile de judecata. Fratele care sta in ap. nu a fost anuntat sa se prezinte la tribunal, totul s-a facut fara stirea lui. Si ii este frica ca va fi dat afara din casa in 15 zile