avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozit

Buna ziua, dupa decesul tatalui meu, am mostenit o camera din apartamentul in care lucuiesc parintii mei, mama plateste o parte iar eu platesc 1/4 din apartament. Am inteles ca dupa noua lege nu ar fi trebuit sa platesc eu impozit pe acea camera. Va rog sa -mi spuneti cum este corect. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cllod , utilizator 10:50, 11 Mai 2011
Inteleg ca s-a dezbatut succesiunea si Dvs. sunteti coproprietar al acestui apartament?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Mai 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da sunt coproprietar, am certificat de mostenitor
Conform art 252 din Codul fiscal valabil in anul 2011 si a normelor metodologice de aplicare ale acestuia , fiind coproprietar veti plati impozit in functie de cota parte detinuta de Dvs. asupra acelui apartament .

42. (1) În cazul clădirilor aflate în proprietate comună, coproprietarii având determinate cotele-părți din clădire, impozitul calculat potrivit prevederilor art. 251 din Codul fiscal se împarte proporțional cotelor-părți respective, iar asupra părții din impozit rezultate se aplică majorarea prevăzută la art. 252 alin. (1) din Codul fiscal în funcție de ordinea în care aceste cotepărți au fost dobândite, potrivit alin. (3) al aceluiași articol, rezultând astfel impozitul pe clădiri datorat de fiecare contribuabil.

(2) În cazul clădirilor aflate în proprietate comună, coproprietarii neavând stabilite cotele-părți din clădire, impozitul calculat potrivit prevederilor art. 251 din Codul fiscal se împarte la numărul de coproprietari, iar asupra părții din impozit rezultate în urma împărțirii se aplică, după caz, majorarea prevăzută la art. 252 alin. (1) din Codul fiscal în funcție de ordinea în care aceste cote-părți au fost dobândite, potrivit alin. (3) al aceluiași articol, rezultând astfel impozitul pe clădiri datorat de fiecare contribuabil.

Sursa: www.static.anaf.ro
Multumesc pentru raspuns. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea nucsa nucsa :yes:Buna seara.As dori sa stiu anumite date referitoare la succesiune .Tatal meu a decedat in decembrie 2008.Mama mea traieste si mai am o sora.Tata impreuna ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladire mirela_blue mirela_blue buna ziua, am si eu o nelamurire privind impozitul pe cladiri. tatal meu a decedat in 2011.anul acesta am deschis succesiunea si in urma acesteia eu si ... (vezi toată discuția)
Succesiunea oanastnc oanastnc Suntem un frate si o sora la parinti(ambii adulti) , tatal nostru a decedat in iunie 2015, mama noastra doreste sa facem succesiunea pina la implinirea unui an ... (vezi toată discuția)