avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua, am si eu o intrebare, ce se intampla daca o persoana nu a fost anuntata ca s-a facut succesiunea la un apartament (in care locuia) si s-a trezit acum cu o citatie ca ap. a fost vandut de unul dintre proprietari(mama) copilului ei mai mic fara ca cel mare sa fie instiintat. Nu are bani sa angajeze un avocat sa faca contestatie in 15 zile asa cum scrie in citatie. Poate fi dat afara din casa? si cat poate dura pana sa se puna in aplicare sentinta. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 15:46, 1 Aprilie 2011
Nu are nevoie de avocat. Poate face acea contestatie si daca nu are venituri, sau sunt mici, poate solicita instantei ajutor public judiciar - avocat din oficiu.
Mai exact, despre ce citatie e vorba?
A primit o rezolutie la procesul care a fost, in care fratele este cumparatorul iar el se obliga sa-i dea mamei si fratelui 140 mil siar el sa plateasa cheltuielile de judecata. Fratele care sta in ap. nu a fost anuntat sa se prezinte la tribunal, totul s-a facut fara stirea lui. Si ii este frica ca va fi dat afara din casa in 15 zile
Nu era mai bine sa adresati intrebarea pe forum cu hartia in fata?
De fapt nu e rezolutie, este o sentinta sau decizie ( hotarare judecatoreasca) de partaj judiciar. Fratele despre care spuneti ca este cumparatorul i s-a atribuit imobilul si va plati sulte celorlalti mostenitori - mamei si fratelui care locuieste in imobil.

Acum eu nu mai pot sa va cred ca nu a fost citat, dar daca e adevarat, este motiv foarte solid de atacare a hotararii respective. Nu mai stati in pasivitate.

Daca a fost citat si nu s-a prezentat, sa fie sanatos, nu mai poate ataca nimic. Oricum nu il da nimeni afara in 15 zile si nici mai tarziu, sa nu plece amiabil, sa astepte o hotarare judecatoreasca de evacuare, definitiva si irevocabila.
Succes!
Din pacate nu am hartia, am fost rugata de un prieten sa va scriu, nu are acces la internet. Se prea poate sa fi fost citat dar el nu a primit nimic, nici nu stia de actiunea de vanzare a apartamentului. Plus ca a fost evaluat ap. la un pret foarte mic. Va multumesc pentru ajutorul dat.
Cu placere.
Daca nu a fost nimeni care sa conteste evaluarea facuta de partile care s-au prezentat, nu a avut cine sa solicite expertiza. Practic mama si fratele "cumparator" si-au facut de cap.
Transmiteti-i prietenului raspunsurile de pe forum si rugati-l sa nu ramana in pasivitate, ca are de pierdut. E posibil sa se mai poata face ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata din imobil deya99 deya99 Buna seara si sper sa gasesc aici o solutie! Problema sta in felul urmator: eu (32 ani) locuiesc cu prietenul meu (34 ani) si fratele lui (32 ani) intr-un ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare la 4 ani după săvârșirea faptei gudruns gudruns Buna Fratele meu a fost pacalit de un prieten in 2016 si rugat sa scoata bani de pe cardul lui ,cat timp el il astepta pe partea cealalta a strazii(cardul ... (vezi toată discuția)
In aceasta speta se poate cere si-- revizuirea succesiuni ? sau o poate face din oficiu dl.judecator ? dorudoru dorudoru Am deschis un dosar civil pentru ( Hotarare judecatoreasca care sa tina loc de act autentic de vinzare cumparare.) Paratii vinzatori au venit in fata instantei ... (vezi toată discuția)