avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare cu executare la 4 ani după săvârșirea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare cu executare la 4 ani după săvârșirea faptei

Buna
Fratele meu a fost pacalit de un prieten in 2016 si rugat sa scoata bani de pe cardul lui ,cat timp el il astepta pe partea cealalta a strazii(cardul prietenului)
in 2018 fratele meu avea cazierul curat.
iar acum in 07.2020 a fost condamnat la executarea pedeapsei : privativa de libertate de 2 ani si 8 luni pentru savarsirea infractiunilor acces ilegal la un sistem informatic (bancomat )sub forma continuata si efectuarea de operatiuni financiare in mod fraudulos, in forma continuata.

In tot acest timp pana azi .fratele meu nu a primit nici o citatie nici o scrisoare cum ca ar fi un plin proces in desfasurare.
E cam greu de dovedit nevinovatia lui dupa 4 ani.
Suma fiind de 7.500 lei

Intrbarea mea este:

Ce mai este de facut in caz de apel?
Peste cat timp se sterge pedeapsa?
cum il afecteaza asta pe el daca nu este sau va fi pe teritoriul tarii?
Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2020
gudruns, utilizator
Greseala fundamentala a lui a fost ca nu si-a angajat avocat.
In prezent, se impune sa meargă un avocat ca sa studieze dosarul si apoi sa va informeze ce șanse ar avea sa nu mai ajunga după gratii.

Asa se procedează.
Fratele meu a fost amentintat verbal dupa luni de zile de respectivul ca va depune plangere in potriva lui .chear daca stia ca el a fost cel care l-a rugat sa faca asat.iar el si-a primit banii in 2 secunde dupa retragere.
Avand in vedere ca nu a primit nici o citatie si nici o hartie ca este dat in judecata,nu credeam ca este necesar un avocat.
Si doar dupa 4 ani de la incident a primitr hartia in care i se declara deja sentinta.

in cazul in care procesul s-a desfasurat fara prezenta lui se mai poate pune apel si redeschide cazul?

Daca sunteti in termenul de apel, depuneti apel.
Daca hotararea a ramas definitiva, trebuie verificat daca sunt indeplinte conditiile pentru a solicita redeschiderea procesului penal în cazul judecării în lipsa persoanei condamnate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inculpat, pedeapsa definitiva - condamnare, cale de atac? ralucka ralucka Un cunoscut de-al meu a avut un proces in care era inculpat,dar nu s-a prezentat!!!la recurs,era intimat,dar nu s-a prezentat nici la acela si acum are de ... (vezi toată discuția)
Condamnat fără sa știu in timp ce eram in închisoare in franța Iulianflorin204 Iulianflorin204 Buna ziua astăzi a fost poliția acasă la mama și a spus ca am un mandat de închisoare de un an și o luna Dar eu am fost o singura data citat și ... (vezi toată discuția)
Procedura recurs, invinuit lipsa kenzzo2k kenzzo2k In urma cu cateva luni am gasit din intamplare, on-line, faptul ca verisorul meu a fost condamnat la 2 ani de inchisoare cu executare in cazul unui furt. In ... (vezi toată discuția)