avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Activitate inuk

Activitate inuk

Buna! Sper sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
Administrez o societate comerciala si de curand am achizitionat un nou utilaj care produce pungi de plastic ptr ambalaje. As vrea sa il dau unei alte societati comerciale care sa il foloseasca in vederea producerii de pungi, pe care sa le vanda numai societatii mele si unei alte societati mentionate de mine. Vanzarea se va face in baza unor contracte de furnizare.
Important pentru mine este sa detin controlul asupra utilizarii bunului (sa nu il foloseasca in interesul personal/al altor societati in afara celor strict mentionate de mine).
Am folosit termenul de "a da" unei alte societati pentru ca nu stiu exact ce contract sa inchei cu respectiva societate : comodat nu se poate (impunandu-i o contraprestatie, schimb natura contractului), inchiriere (in acest caz insa nu stiu cum sa stabilesc valoarea chiriei; el se obliga doar la a produce pungile si la a le vinde numai catre mine si cealalta societate in conditiile care vor fi stabilite prin contractele de furnizare), alte variante de contracte nu imi mai trec prin minte.

Poate ati intalnit o astfel de situatie, sa ma puteti sfatui, va rog. Multumesc anticipat!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Acum imi mai ramane "doar" sa incerc sa fac un contract care sa acopere aceasta situatie :D O seara buna va doresc!
Buna seara!
Va rog mult, ajutati-ma cu urmatoarea problema :
O societate platitoare de TVA in Romania vinde unei societati inregistrate in scopuri de TVA in Italia profile pvc. Societatea din Italia are contract de montaj/asamblare ferestre cu o alta societate din Romania. Societatea italiana doreste sa ii fie facturata marfa(profilele) fara tva iar vanzatorul profilelor sa le transporte pana la societatea care asambleaza ferestrele tot in Romania, pentru ca produsul finit, respectiv ferestrele sa ajunga, intr-un final, in Italia. Se poate sa ii fie facturate profilele fara TVA, in conditiile in care acestea nu ies din Romania ca atare, ci asamblate in ferestre? Multumesc mult de tot.
Răspuns la discuția ipoteca mobiliara ambarcatiune
Chiar nu stie nimeni? Va rog, ajutati-ma.
Buna seara! Sc X Srl furnizeaza marfa cu plata la termen catre Sc Y Srl. Y a acumulat un sold debitor destul de mare si doreste sa lase garantie lui X o ambarcatiune. Ce acte ar trebuie verificate ca sa stiu ca ambarcatiunea este detinuta legal si ca nu are probleme juridice?(in afara de verificarea in Arhiva de Garantii). Ma gandeam sa ii cer certificat de inmatriculare, factura + contract de vanzare-cumparare, protocol de predare-primire. La autoturisme, de obicei pastrez cartile auto si asigurarile casco cesionate in favoarea creditorului. La ambarcatiune ce trebuie/pot sa pastrez in original ca sa ma asigur ca nu o vinde si unde trebuie sa ma interesez cu privire la situatia juridica a bunului?
Răspuns la discuția PACT CAMBIAL
Pai indiferent daca are acum sau nu are, scadenta cecului este peste cateva luni, nu am de unde sa stiu daca in momentul care ma intereseaza pe mine, emitentul va avea sau nu bani.
Eu vreau sa imi iau din timp masurile de precautie pe care le-am enumerat.
Discuție PACT CAMBIAL
Urgent, va rog! Firma X incheie un contract de vanzare-cumparare marfuri cu firma Y, X=vanzator, Y=cumparator. Y se angajeaza sa plateasca pretul contractului cu fila CEC emisa de o alta societate, Y fiind girantul. As dori sa ma ajutati cu un pact cambial pentru un astfel de caz. Mentionez ca fila CEC este completata cu toate elementele. Ce sa scriu in pactul cambial? Ca ni s-a girat completata in intregime?Ca girantul Y confirma ca persoana semnatara este reprezentantul lui legal/conventional,sau ca semnand el insusi declara ca are dreptul de a semna? Chiar nu stiu ce altceva mai pot scrie care sa ma pazeasca de diferite evenimente.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția SNG 2011
Orice se poate la noi, asta nu mai este o noutate. Am totusi speranta ca se va afla ceva concret pana la urma!
Răspuns la discuția SNG 2011
Buna! A mai aflat cineva vreo informatie legata de posturile de grefier scoase la concurs de Curtea de Apel Galati?
Sa aveti mult spor la invatat!