avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ipoteca mobiliara ambarcatiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ipoteca mobiliara ambarcatiune

Buna seara! Sc X Srl furnizeaza marfa cu plata la termen catre Sc Y Srl. Y a acumulat un sold debitor destul de mare si doreste sa lase garantie lui X o ambarcatiune. Ce acte ar trebuie verificate ca sa stiu ca ambarcatiunea este detinuta legal si ca nu are probleme juridice?(in afara de verificarea in Arhiva de Garantii). Ma gandeam sa ii cer certificat de inmatriculare, factura + contract de vanzare-cumparare, protocol de predare-primire. La autoturisme, de obicei pastrez cartile auto si asigurarile casco cesionate in favoarea creditorului. La ambarcatiune ce trebuie/pot sa pastrez in original ca sa ma asigur ca nu o vinde si unde trebuie sa ma interesez cu privire la situatia juridica a bunului?
Cel mai recent răspuns: inuk , utilizator 08:45, 4 Noiembrie 2011
Chiar nu stie nimeni? Va rog, ajutati-ma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract garantat cu un autoturism Pispirica Pispirica Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema :\">. Am un contract prin care beneficiarul meu a garantat plata creantelor cu un autoturism. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)
Plata in trei bogdan22003 bogdan22003 Bunadimineata, am si eu o intrebare, sunt administratorul unei firme, Z, am de incasat niste bani de la o firma Y, care are de incasat la randul ei de la firma ... (vezi toată discuția)
Cale de atac posibila pentru incuviintare executare silita asbinvest asbinvest Buna ziua ! SC X sint actionat in judecata de SC Y ca debitor ( X ) in baza citatiei emise de judecatoria Bacau in 30.05.2011 si termen de judecare in ... (vezi toată discuția)