avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Activitate moni16radu

Activitate moni16radu

Am fost sa-i spunem inspirata si am amanat schimbarea contoarelor.Pe scurt in ziua platii taxelor am cerut cateva explicatii (cu cele mai pasnice ganduri).
Si nu cred ca va vine sa credeti care a fost suma care s-a repartizat fiecarui apartament din diferentele rezultate intre contorul general si cele de apartamente 0.90 ron.
Care credeti ca a fost suma repartizata cu o luna inaine? 0 ron(nu au existat diferente).
Concluzia este una singura:nu fac investitie de 120 ron pentru asemenea diferente.
Domnule Adam Grecu nu ma intelegeti gresit nu am nimic impotriva verificarilor atata timp cat sunt facute de toata lumea si nu numai de cei de buna credinta( noi chiar am contactat o firma care sa ne monteze contoare noi de aceea stim si pretul).Iar ceea ce dumneavoastra considerati "povesti nemuritoare din monitorul oficial" este chiar lege.Daca exista o hotarare a asociatiei de proprietari f bine toata lumea trebuie sa se supuna ei insa la noi nu exista asa ceva ba mai mult daca intrebi ceva ti se raspunde ca asa e legea(deci de aici concluzia ca nu exista o hotarare a asociatiei pentru ca altfel raspunsu ar fi fost altul nu credeti?)
Eu doar intrebam daca mai exista vreo lege care sa reglementeze verificarile metrologice sau vreo completare la legea din 2005 pe care eu nu am gasit-o si asa sa rezolvam problema tuturor pentru ca s-au format doua tabere care nu ajung la un numitor comun.
Cu toate verificarile vor exista diferente intre ceasul din pivnita si totalul dat de locatari care vor rezulta din diferenta de clasa a contoarelor si atunci se va isca un nou scandal.
Tocmai pentru ca intelegem necesitatea verificarilor in cursul zilei de astazi vom schimba contoarele cu unele noi insa ce sa facem cu vecinii care nu inteleg asta si nici nu exista o hotarare a AG a proprietarilor in acest sens?
"Amenintarea" vine din partea administratorului si nu stiu ce pozitie sa adopt sa fac investitia asta(120 ron- contoare noi. montat si sigilat de catre o firma privata) sau sa astept sa ma treaca pe consum pausal si dupa aceea sa cer in scris in baza carei legi nu m-a facturat dupa citirea data.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in legatura cu o problema aparuta in asociatia noastra, si anume:ni se cere verificarea apometrelor instalate in apartament.Pana aici nimic deosebit as spune insa cei de la Apa Canal nu mai au departament de verificare metrologica si sustin ca nu este necesara verificarea acestora.In monitorul oficial din 26 iulie 2005 ordinul 107 se mentioneaza :

NORMA DE METROLOGIE LEGALA NML 003-05 "Contoare de apa"

1.3 Prezenta norma nu se aplica in cazul contoarelor de apa utilizate:
- la masurarea apelor brute sau uzate;
- la masurarea apei de irigatii;
- ca traductoare de debit, in compunerea contoarelor de energie termica;
- ca repartitoare de costuri pentru apa consumata in locuintele colective.
Stie cineva si alta lege care sa reglementeze aceasta situatie?
Daca nu ducem verificarea suntem amenintati cu trecerea la consum pausal.Este legal asa ceva?
Va multumesc anticipat.
Multumesc pentru solutia oferita, dar cred ca am sa va urmez sfatul si contractul de comodat le va cuprinde si pe acestea.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o nelamurire si anume daca eu ca persoana fizica pot sa-mi donez mie ca PFA calculatorul, imprimanta si un program care genereaza carti. Mentionez ca voi avea ca activitate productia si vanzarea de carti personalizate.
Va multumesc anticipat
P.S
La programul de productie mai am chitanta si factura prin care l-am achizitionat( acum 2 ani) dar la calculator si imprimanta nu mai am nimic.
Daca merg pe varianta contractului de imprumut se inregistreaza in registrul inventar?
Răspuns la discuția Sponsorizare din partea unui PFA
Multumesc pentru lamuriri.
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati intr-o problema. In luna septembrie vreau sa infiintez un PFA care va produce si comercializa carti personalizate pentru copii.Va rog sa-mi spuneti care este metoda legala de a sponsoriza cu cateva carti un concurs pentru copii care se deruleaza la un ziar local.Din cate stiu sponsorizarile se pot face daca exista un an fiscal incheiat, este valabil si in cazul sponsorizarilor in obiecte sau numai in bani?Sau se pot dona aceste carti?
Răspuns la discuția Teren fara acte
Din cate am inteles acel teren a fost preluat de CAP dar cand s-a facut impartirea dupa revolutie persoana care era responsabila de asta nu a vrut sa i-l mai dea inapoi. Pe acel teren s-au facut niste rigole si terenul fiind in granita cu satul vecin ar fi trecut in patrimoniul satului vecin.Momentan acel teren(faneata) este cosit de un cioban care are stana in apropiere si care ii da bunicii la mica intelegere un miel.Toata lumea stie ca acel teren este al bunicii asa ca nimeni nu s-a "bagat peste".Putem deschide un proces de uzucapiune sau ce alta cale mai putem folosi pentru a recupera terenul.Bunica are 81 de ani si nu am vrea sa o plimbam prin tribunale dar daca nu se poate altfel.Avem si martori care pot declara ca ei au lucrat acel teren.
Cum este mai bine sa procedam?
Răspuns la discuția Teren fara acte
Bunica isi aminteste ca in anul 1951 cand ea s-a maritat bunicul avea acel teren.Din cate mi-a povestit bunicul a primit terenul de la unchiul lui deci nu are nici un act.