avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate onu84

Activitate onu84

Răspuns la discuția Rezolutie SUP
Buna seara! Imi puteti spune cat timp v-a tinut dosarul la parchet? Ms!!!
Răspuns la discuția Parasirea locului accidentului
Buna seara! In cele din urma, saptamana trecuta partea vatamata si-a retras plangerea de la cercetari penale si dosarul meu a plecat la parchet. Imi poate spune cineva cat mai dureaza pana ce procurorul va da o rezolutie dosarului?
Răspuns la discuția Parasirea locului accidentului
In primul rand multumesc pt. promptitudine!
Partea cu intelegerea pica, am incercat sa vorbesc cu dna avocata, dar aceasta a refuzat categoric o discutie in acest caz. Cat despre dovada de circulatie am depus o cerere redactata de un avocat, la parchet dar verbal mi s-a spus ca nu-mi pot elibera dovada, astea-s dispozitiile procurorului general al Romaniei, totusi am inregistrat-o. Cat despre martori am doi care erau cu mine in masina, dar de la cercetari penale mi-au spus ca nu-i cazul de martori. Nemultumirea mea este faptul ca nu pot conduce, dat fiind faptul ca locul meu de munca este de sofer, indrumatima in legatura cu dovada cu drept de circulatie. Reamintesc ca am primit de la politia rutiera o dovada FARA DREPT DE CIRCULATIE. Dosarul inca este la politie....
Buna seara! Am mai folosit acest site si mi-a fost de ajutor asa ca m-am hotarat sa-mi prezint tot cazul poate mai puteti sa-mi dati ceva sfaturi. In urma cu aproximativ 5 luni, mai precis pe 18.01.2011 am fost implicat intr-un accident rutier "usor" zic eu, mai precis pe rampa unui spatiu comercial incercand sa dau cu spatele, o batranica a iesit grabita dinr-un magazin si am lovito usor cu masina, iar aceasta a cazut. Am oprit am stat de vorba cu aceasta, mi-a zis ca "a iesit grabita sa prinda autobuzul, ca nu are nimic si ca nu vrea sa o duc la spital", mentionez ca aceasta avea un traumatism cranio-cerebral "cucui". Nedandu-mi seama de consecinte am plecat de la locul accidentului. Dupa aproximativ doua ore am fost sunat de politie si dupa alte doua ore m-am prezentat la sediul politiei rutiere unde am fost chemat. Cand am ajuns pol. nepoata batranei insotita de un avocat era deja acolo. Au fost intocmite documentele preliminare, mi-a fost recoltat sange, rezultat 0.00, mi s-a retinut permisul in locul acestuia mi-au dat dovada fara drept de circulatie si s-a inceput urmarirea penala. Mentionez ca batranicii i-a fost refuzata spitalizarea si dupa aproximativ o luna i-a iesit certificatul medico legal din care rezulta ca are nevoie de 2 - 3 zile de ingrijiri medicale. Intre timp aceasta a depus o plangere penala impotriva mea la pol. Nu a fost multumita cu decizia medicului legist si a cerut o recalculare, sper ca spun cum trebuie, a zilelor de ingrijire medicala. Cererea i-a fost solutionata dupa o alta buna perioada de timp, iar in urma cu aproximativ trei saptamani am aflet ca are tot 2 - 3 zile. Din cate stiu nu este deloc multumita cu acest rezultat si vrea sa ajunga la Mina Minovici. Eu in tot acest timp am depus doua cereri de urgentare la politie, cercetari penale, si o alta la procuratura pentru eliberarea unei dovezi de circulatie. Doamna de la cercetari penale mi-a luat imediat dosarul in lucru, dar dosarul meu nu poate fi solutionat din cauza piedicilor cu medicina legala pe care mi-le pune dna. avocata a batranicii. In conditiile de fata ce mai pot face? Mentionez ca sunt angajat ca sofer,sau am fost, sunt intretinatorul unui copil minor (7 luni) si singurul intretinator al familiei. Orice idee este bine venita. Multumesc!!!
Răspuns la discuția Medicina legala
Multumesc pentru informare!!!
Răspuns la discuția Medicina legala
Dar practic? Am inteles ca-s foarte ocupati cu un volum foarte mare de activitati, iar comunicarea raspunsului poate dura si 5 - 6 luni.
Discuție Medicina legala
Buna ziua! M-ar interesa cat timp trebuie unui institul de medicina legala ca Mina Minovici, pentru a raspunde unei cereri de avizare a unui certificat medico-legal! Multumiri anticipate!!!
"Art. 111. - (1) Permisul de conducere sau dovada inlocuitoare a acestuia se retine in urmatoarele cazuri:
a) la cumularea a cel putin 15 puncte de penalizare;
b) cand titularul acestuia a savarsit una dintre infractiunile prevazute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1) si la art. 92 alin. (3) si (5);
c) la savarsirea uneia dintre contraventiile prevazute la art. 100 alin. (3), art. 101 alin. (3), art. 102 alin. (3) si in situatia prevazuta la art. 115 alin. (1);
d) cand titularul acestuia a fost declarat inapt pentru a conduce autovehicule sau tramvaie;
e) cand prezinta modificari, stersaturi sau adaugari ori este deteriorat;
f) cand se afla in mod nejustificat asupra altei persoane;
g) cand perioada de valabilitate a expirat.
(2) La retinerea permisului de conducere, in cazurile prevazute la alin. (1), titularului acestuia i se elibereaza o dovada inlocuitoare cu sau fara drept de circulatie.
(3) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si d), precum si in cele mentionate la art. 85 alin. (2) si (4), art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) si (5), art. 89 alin. (1), art. 90 alin. (1), art. 92 alin. (3) si (5) si la art. 102 alin. (3) lit. a) si c), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza fara drept de circulatie.
(4) Permisul de conducere al conducatorului de autovehicul sau de tramvai, implicat intr-un accident de circulatie din care a rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, se retine de catre politia rutiera daca acesta a incalcat o regula de circulatie, eliberandu-se dovada inlocuitoare fara drept de circulatie, in situatia in care regula de circulatie incalcata este una dintre cele prevazute la art. 102 alin. (3) lit. a) si c), sau dovada inlocuitoare cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile, in celelalte cazuri.
(5) In situatiile prevazute la alin. (1) lit. e) si g), art. 85 alin. (1) si (3), art. 100 alin. (3), la art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3) lit. b) si e), dovada inlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile.
(6) La cererea titularului permisului de conducere retinut in conditiile alin. (1) lit. b) sau ale alin. (4), procurorul care efectueaza urmarirea penala sau exercita supravegherea cercetarii penale ori, in faza de judecata, instanta de judecata investita cu solutionarea cauzei poate dispune prelungirea dreptului de circulatie, cu cate cel mult 30 de zile, pana la dispunerea neinceperii urmaririi penale, scoaterii de sub urmarire penala ori incetarii urmaririi penale sau, dupa caz, pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti. Modul de solutionare a cererii de prelungire a dreptului de circulatie se comunica si sefului politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta.
(7) Alineatele (3)-(5) se aplica in mod corespunzator si in situatia in care se retine dovada inlocuitoare a permisului retinut pentru o fapta savarsita anterior, aflata in termenul de valabilitate. Termenul de valabilitate al noii dovezi nu il poate depasi pe cel al primei dovezi."
In mare parte acesta ar fi textul legii, iar pe mine m-ar ajuta aliniatul 6, imi ofera dreptul la dovada de circulatie.
Buna seara! Imi poate spune cineva daca ''ORDONANTA DE URGENTA nr. 146 din 4 noiembrie 2008 pentru modificarea art. 111 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publicePublicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I Nr. 754 din 7 noiembrie 2008'' mai este in vigoare? sunt sub incidenta articolului 89, alin (1) din codul rutier si se pare ca-i singura solutie pentru a-mi recapata dreptul de a circula pe drumurile publice.