avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Activitate laurentiuNT

Activitate laurentiuNT

Răspuns la discuția Donatie
laurentiuNT a scris:

catalin ciobanu a scris:

indicat ar fi un contract de vinzare cumparare pur si simplu.
Contractul de vanzare cumparare se poate face, fara sa fie facut cadastrul pe teren.Mentionez ca terenul este trecut extra vilan.Multumesc.
Răspuns la discuția Donatie
catalin ciobanu a scris:

indicat ar fi un contract de vinzare cumparare pur si simplu.
Contractul de vanzare cumparare se p[oate face fara sa fie facut cadastrul pe teren.Mentionez ca terenul este trecut extra vilan.Multumesc.
Discuție Donatie
Buna seara, as dori sa-mi raspundeti si mie la o intrebare:
Daca bunica mea imi lasa ca donatie un teren(eu fiind in calitate de nepot) se poate contesta in instanta,asta in cazul in care ea decedeaza?
Ce acte trebuiesc facute pentru o donatie?
Care ar fi cel mai bun lucru de facut ca sa nu am probleme pe viitor cu copii ei?
Multumesc.
Răspuns la discuția mostenire
Imi cer scuze ca intreb aici:ce trebuie facut ca bunica mea sa-mi lase un teren ?
athe a scris:

terenul trebuie sa fie intabulat, sa aibe impozitele platite, sa aibe cadastrul facut. apoi mergeti la notariat cu bunica dvs pt incheierea contractului de vanzare-cumparare.
Aveti idee cam cat ar costa intabularea si cadastrul.
relidaniela a scris:

un contract de vanzare-cumparare imobil,insa chiar dc nu va cuprinde clauza privitoare sa situatia sa in cazul constituirii activului succesoral al patrimoniului bunicii,tre sa stiti ca si ceilalti (rude cu drept de mostenire) au dreptul la cota-parte prevazuta de lege din acest bun, daca nu le vor fi repartizate prin testament alte bunuri de acelasi rang.
Este vorba doar despre un teren extravilan.
Buna seara. As dori sa cumpar , de la bunica mea ,un teren pe care l-a dobandit in urma unei succesiuni.Ce acte trebuiesc facute?Va multumesc.