avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararea unui teren dobandit din succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararea unui teren dobandit din succesiune

Buna seara. As dori sa cumpar , de la bunica mea ,un teren pe care l-a dobandit in urma unei succesiuni.Ce acte trebuiesc facute?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: laurentiuNT , utilizator 19:52, 4 Aprilie 2011
terenul trebuie sa fie intabulat, sa aibe impozitele platite, sa aibe cadastrul facut. apoi mergeti la notariat cu bunica dvs pt incheierea contractului de vanzare-cumparare.
un contract de vanzare-cumparare imobil,insa chiar dc nu va cuprinde clauza privitoare sa situatia sa in cazul constituirii activului succesoral al patrimoniului bunicii,tre sa stiti ca si ceilalti (rude cu drept de mostenire) au dreptul la cota-parte prevazuta de lege din acest bun, daca nu le vor fi repartizate prin testament alte bunuri de acelasi rang.
relidaniela a scris:

un contract de vanzare-cumparare imobil,insa chiar dc nu va cuprinde clauza privitoare sa situatia sa in cazul constituirii activului succesoral al patrimoniului bunicii,tre sa stiti ca si ceilalti (rude cu drept de mostenire) au dreptul la cota-parte prevazuta de lege din acest bun, daca nu le vor fi repartizate prin testament alte bunuri de acelasi rang.
Este vorba doar despre un teren extravilan.
athe a scris:

terenul trebuie sa fie intabulat, sa aibe impozitele platite, sa aibe cadastrul facut. apoi mergeti la notariat cu bunica dvs pt incheierea contractului de vanzare-cumparare.
Aveti idee cam cat ar costa intabularea si cadastrul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ma poate ajuta si pe mine cineva cu o probleme ?am cumparat un teren ,am platit avans jumatate din suma si vinzatorul trebuie sa faca extract de ... (vezi toată discuția)
Testament alexandro alexandro Ma interesez pentru o ruda de la tara. Are 5 copii. Primii 4 sunt mari si fiecare la casa lui. Aceasta ruda a mea doreste sa lase mostenire casa si terenul ... (vezi toată discuția)
Exista legea dezmostenirii in romania? drileaalinaloredana drileaalinaloredana Intr-o famiglie cu trei copii, unul di tre acestia este indiferent necesitatilor parintilor. Ce acte s-ar putea face pt ca acest copil sa un aiba drepturi la ... (vezi toată discuția)