avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate institutiepublica

Activitate institutiepublica

Un teatru are are in fiecare luna colaborari cu actori pensionari.Se incheie lunar contracte de colaborare pe baza legii dreptului de autor.Stie cineva ce retineri sunt valabile incepand cu luna iulie 2012,in special CAS??
Răspuns la discuția modificare in revisal
Foarte simplu...Mergeti in Contracte ,Modificari...si stabiliti din COR 2012 ,functia.....pe care o treceti in Revisal
Va multumesc ptr raspuns.Dar care este modalitatea prin care o putem angaja?Salariati cu contract suspendat nu mai avem ..avem un singur post vacant.Este in regula sa o angajam pe perioada determinata pe un post vacant ...care totusi ,fiind institutie de stat...o data cu vacantarea s-a si blocat???
Lucrez la o institutie publica si am urmatoarea situatie cu o salariata:

-a avut primul contract de munca pe perioada determinata din data de 01.09.2010 pana la 01.02.2012.-Titulara de post a fost in concediu de crestere a copilului
-al doilea contract de la 01.02.2012-01.03.2012-Titularul de post a avut contractul suspendat ptr o luna.
-Urmeaza al treilea contract pe care nu stiu cum sa-l incheiem
Din cate stiu posturile in institutiile bugetare sunt blocate si chiar daca noi avem un post vacant ,cred ca tot nu o putem angaja pe perioada nedeterminata.Cum ar trebui sa procedam ptr al treilea contract avand in vedere ca Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare..
Un salariat este in concediu medical.Pe perioada determinata de 2 luni atributiile sale vor fi preluate de catre alt salariat care in acest mod va beneficia de o marire de salariu ( corespunzatoare indemnizatie de conducere de 25%).Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa trec salariul.Suntem o institutie bugetara si mentionez ca toate sporurile trebuie incluse in salariul de baza.Deci ,mai trec in cadrul rubricii de sporuri ...indemnizatia de conducere ....cu suma aferenta.
Răspuns la discuția Concediu medical in REVISAL:
Va multumesc frumos
Va rog sa-mi confirmati faptul ca un CONCEDIU MEDICALnu trebuie raportat in REVISAL.Am citit HG 500/2011 care la art.3,al .2 litera h-unde se precizeaza clar ca nu trebuie raportat in cazul concediilor medicale,dar imi este teama sa nu cumva sa gresesc.Mii de multumiri.
Răspuns la discuția Greseala revisal
se merge la corectie si nu este nicio problema... cf art 4 aliniatul 3 din hg 500/2011
Răspuns la discuția data sfarsit suspendare cim
01.02.2012-30.04.2012-suspendare
01.04.2012-incetarea suspendarii si reluarea activitatii
Răspuns la discuția data sfarsit suspendare cim
De ce trebuie decizia transmisa in data de 30.04.2012??????Este emisa in data de 30.04.Dar poate fi transmisa in termen de 20 de zile lucratoare
la itm cf art 4 litera c.Gresesc cumva?