avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Activitate vyo

Activitate vyo

Buna ziua!
Va rog sa-mi dati un sfat într-o situatie de litigiu.
Soțul meu a facut partajul cu fosta sotie la notar, cu ipoteca pusa asupra casei ei, pana la recuperarea sumei de bani stabilita. Este in faza recuperării ultimei tranșe din suma, rămânând sa mai ia lucruri personale, mobila, etc. In convenția facuta s-a stipulat ca recuperarea lucrurilor trebuie facuta in max 3 luni de la achitarea ultimei tranșe. Fosta soție doreste sa fie ridicată ipoteca, azi, la achitarea ultimei tranșe dar il tot sicaneaza in privinta lucrurilor pe care trebuie sa le ia.
Intrebarea este daca soțul meu este obligat să ridice ipoteca la recuperarea ultimei tranșe sau cand isi recuperează si lucrurile, deoarece ii este teama ca fosta ii va crea probleme.
Va multumim anticipat pt raspuns!
Răspuns la discuția Contract de vanzare cumparare
E F BUNA IDEEA CU TESTAMENTUL PT SITUATIA NOASTRA. MULTUMESC DE SFATURI!
VA MULTUMESC MULT!
NOI INCA NU AM CUMPARAT PROPRIETATEA. PE NUMELE CUI AR TREBUI SA O CUMPARAM? AL NOSTRU SI APOI SA FACEM UN ACT ADITIONAL PRIN CARE INSTRAINAM COPIILOR LUI CU UZUFRUCT? SAU DIRECT PE NUMELE COPIILOR CU UZUFRUCT? TREBUIE SA FIE SI COPIII DE FATA PT ACEST ACT? SOTUL NU VREA CA ACESTIA SA STIE CEVA DEOCAMDATA.
Buna ziua!
As dori sa stiu care este cea mai buna solutie in urmatorul caz.
Sunt recăsătorita de aprox un an. Eu si sotul meu dorim sa cumpărăm o proprietate la tara. El are 3 copii din căsătoria anterioară, iar eu 2. Contravaloarea proprietății va fi achitată de el, din banii obținuți din despăgubirea fostei sotii in urma partajului. Eu nu doresc să am drept la moștenire în cazul decesului inaintea mea a sotului meu. Totusi el vrea ca in acest caz eu sa pot sta in casa pana la moartea mea. Cum putem face actele la notariat ca sa rezolvam aceasta problema?
Răspuns la discuția Martori la o casatorie civila
Multumesc pentru raspuns!
Buna seara! Cetatenii straini pot fi martori la casatoria civila a doi cetateni romani?
Răspuns la discuția Pensie alimentara dupa 18 ani
Va multumesc pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Pensie alimentara dupa 18 ani
Multumesc pentru raspuns. Ce se intampla cu pensia fetei? Ramane valabila hotararea de divort in care este specificat ca va primi pana la 18 ani 16,5% din venitul net realizat de tatal ei? Iar baiatul va avea o alta hotarare, pe numele lui, tot cu 16,5%?
Buna seara! Am nevoie de ajutor intr o situatie si va rog mult sa mi raspundeti pentru a sti din timp ce sa fac.
Baiatul meu implineste in iulie varsta de 18 ani. Mai am o fetita de 14 ani. Primesc pensie alimentara de la firma unde lucreaza fostul sot. Ce trebuie sa fac dupa ce baiatul implineste 18 ani? Unde trebuie sa ma adresez?