Din informațiile obținute la Arad,in ianuarie plutiți impozitul specific iar din februarie se trece la.micro.Acestea ,pana azi, nu intra sub incidenta impozitului specific
Buna seara prieteni!
Vreau sa va supun atentiei o situatie referitoare la minunatul impozit specific:
o societate comerciala SRL detine un hotel+restaurant+bar+salon mic dejun+terasa de vara.
In documentul de autorizare emis de catre Ministerul Turismului acesta are urmatoarele date:
Hotelul camere 33, locuri in paturi 66
Restaurantul are 100 de locuri, 200 mp
Barul are 30 de locuri
Salonul de mic dejun 20 de locuri
terasa de vara 100 de locuri.
Intrebarea este cum anume credeti ca se va calcula impozitul specific?
O varianta
a) hotelul+barul+salonul de mic dejun +66 locuri din restaurant intra sub incidenta platii impozitului pentru complex hotelier(termen pe care cei din ministerul turismului nu il au in nomenclator(sursa-Ministerul Turismului)
b) diferenta de 34 de locuri din restaurant cu o suprafata aferenta acestora din suprafata totala de 100 mp este de 57.8 mp.Pentru aceasta calculam impozitul pentru alimentatie publica.k8(x+y*q)*z.
Intrebarea se pune in cazul lunilor in care functioneaza terasa deoarece in perioada respectiva restaurantul clasic este deschis insa nimeni nu sta in interior.
Va rog pareri pentru ca in lege nu am gasit.
Va multumesc.
Buna dimineata. Va multumesc pentru raspuns si pentru timpul acordat.
Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea chestiune:
O asociatie sportiva non profit care are ca scop declarat pregatire sportiva(mai concret organizeaza antrenamente pentru copii -fotbal), doreste sa deschida la baza sportiva un bar prin intermediul caruia sa vanda celor care vin sa asiste la antrenamente si parintilor insotitori ai copiilor bauturi racoritoare, mancare si, probabil bauturi alcoolice. Aceasta o denumesc ei activitate economica directa.
Din cate stiu eu o asociatie non profit poate avea activitate economica directa doar daca aceasta are legatura cu scopul declarat . Ce parere aveti, poate deschide acel bar sau nu?
Va multumesc.
Buna seara. Va multumesc pentru timpul acordat. Va doresc o seara frumoasa si un week-end minunat.
Buna ziua.
Va rog sa exprimati o parere raportat la urmatoarea situatie:
O firma ce desfasoara activitate oteliera, restaurant si bar,incaseaza contravaloarea serviciilor oferite in trei moduri:
1 incasare in numerar, petru care emite bon fiscal;
2 incasari prin banca cu ordin de plata, situatie in care emite facturi fiscal;
3 incasare cu card .
Aici intervine urmatoarea situatie: din motive tehnice POS nu este conectat la casa de marcat fiscala, prin urmare pentru aceste tipuri de incasare firma emite factura fiscala.Mentionez ca firma detine 2 POS si trei case de marcat.
Ieri, duminica 15.06.2015 am avut un control de la antifraud si in procesul verbal au mentionat ca acest tip de operatiune nu este corect.
Va rog sa emiteti o parere referitor la aceasta situatie.
Va multumesc si va doresc tuturor o zi minunata si o seara frumoasa
Buna ziua.
Va multumesc pentru timpul acordat. Si eu cred ca ar trebui sa fie ok si contract avem pentru fiecare.Problema intervine la clienti care, nefiind obijnuiti cu acestea, au fost destul de reticenti la inceput. unii chiar se simteau hartuiti si a trebuit multa diplomatie ca sa putem sa-i pastram.
Buna seara,
Un magazine de piese auto vinde unui client o piesa pentru un auto. Incaseaza banii si emite bon fiscal. Clientul constata ca piesa nu este cea care o doreste si o returneaza insa a doua zi. Vanzatorul are obligatia de inapoia banii si nu are dacat banii din casa de marcat. Clientul nu este curios de unde se iau banii,el are nevoie de ei imediat.Evident ca va fi minus de casa daca in clipa aceea intra in magazin un organ de control. Care considerati ca este procedura corecta?Acelas lucru este si in cazul in care returnez o haina.
Buna seara. Am o situatie ipotetica de urmatoarea facture:
Un hotel cu restaurant si bar are situatia urmatoare: vine un client care doreste sa se cazeze in hotel pe o perioada de aproximativ 30 de zile. Completeaza fisa turistului si, nefiind foarte sigur asupra datei la care pleaca, convine cu administratorul hotelului ca facturarea cazarii sa fie efectuata la plecarea din hotel, urmand ca plata facturii sa se faca prin intermediul cardului bancar sau a op. In toata aceasta perioada clientul mananca de trei ori pe zi in restaurantul hotelului, hotarand ca si acest lucru sa fie facturat la plecarea din hotel. De fiecare data primeste de la restaurant, pe camera, nota de comanda semnata de catre ospatar si client.
Credeti ca procedura este corecta?
Daca nu, care considerati ca ar fi metoda de lucru cea mai propice, tinand cont ca hotelierul nu doreste sa hartuiasca prea mult posibilul client insa nici sa nu fie el, la randul sau pasibil de amenzi, tinand cont de ceea ce se petrece la acest moment:O?
Va multumesc.
Buna seara si multumesc pentru raspuns. De interes major pentru mine nu este neaparat rezerva legala ce se va diminua ci tratamentul fiscal al valorii diminuarii capitalui social, tinand cont ca acesta a fost partial constituit prin incorporarea in capitalul social a rezervelor constituite pe seama profitului pe 2 ani.
Va doresc o seara minunata si multumesc pentru timpul acordat.