avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Servicii repetitive efectuate in favoarea unui client
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Servicii repetitive efectuate in favoarea unui client

Buna seara. Am o situatie ipotetica de urmatoarea facture:
Un hotel cu restaurant si bar are situatia urmatoare: vine un client care doreste sa se cazeze in hotel pe o perioada de aproximativ 30 de zile. Completeaza fisa turistului si, nefiind foarte sigur asupra datei la care pleaca, convine cu administratorul hotelului ca facturarea cazarii sa fie efectuata la plecarea din hotel, urmand ca plata facturii sa se faca prin intermediul cardului bancar sau a op. In toata aceasta perioada clientul mananca de trei ori pe zi in restaurantul hotelului, hotarand ca si acest lucru sa fie facturat la plecarea din hotel. De fiecare data primeste de la restaurant, pe camera, nota de comanda semnata de catre ospatar si client.
Credeti ca procedura este corecta?
Daca nu, care considerati ca ar fi metoda de lucru cea mai propice, tinand cont ca hotelierul nu doreste sa hartuiasca prea mult posibilul client insa nici sa nu fie el, la randul sau pasibil de amenzi, tinand cont de ceea ce se petrece la acest moment:O?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Blaga , Contabil 23:17, 2 Aprilie 2015
Procedura pare a fi în regulă, dar nu ar strica să încheiați un contract în acest sens.
Buna ziua.
Va multumesc pentru timpul acordat. Si eu cred ca ar trebui sa fie ok si contract avem pentru fiecare.Problema intervine la clienti care, nefiind obijnuiti cu acestea, au fost destul de reticenti la inceput. unii chiar se simteau hartuiti si a trebuit multa diplomatie ca sa putem sa-i pastram.
Nu ar trebui să se simtă hăituiți, dacă li se explică suficient de la început toată procedura. Trebuie să înțeleagă faptul că e mai comod și protejează ambele părți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plssss sfatuiti-ma:d test poligraf....sa-mi iau avocat? run_it_rappy run_it_rappy Buna ziua!Sa incepem k inceputul....Lucrez intr-un hotel de 4 stele(no name) k ospatar de vreo 3 ani de zile.Aseara am avut o masa de 3 persoane(clienti fideli ... (vezi toată discuția)
Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)
Factura rosie lipsa GaneaCristian GaneaCristian Buna ziua, sant agent de vanzari la o firma si mi s a zis ca nu am adus factura rosie la firma, in urma acestei acuzatii neintemeiata si fara nici un temei ... (vezi toată discuția)