Buna seara .Eu am avut un proces cu CEO , pentru am elibera o adeverinta si am avut castig de cauza . Nu a mai facut CEO , contestatie si hotararea a devenit definitiva si irevocabila . Am dus documentele la un executor judecatoresc . Executorul a facut toate demersurile pentru a -mi obtine adeverintele comform dhotararii date de tribunal , dar nu am primit nimic .In acest caz , executorul a facut documentele si le-am trimis la judecatoria Tg Jiu pentru incredintarea executarii si penalitatilor. Imediat la acest dosar , CEO a facut intampinare . Intre timp , CEO , deschis un alt dosar impotriva mea si a cerut ca toate cheltuielile de judecata si banii care ia cerut executorul pentru executare sa se intoarca impotriva mea si sa ii achit eu daca pierd procesul . Intre timp sa judecat primul proces din dosarul depus de executor si mie mi sa aprobat cererea , dar fiindca CEO a depus intampinare , completul de judecata a pus CEO sa plateasca taxa de timbru la valoarea de 6100 lei pe care a cerut-o executorul . Procesul sa suspendat pana pe 15.11.2024 , pana ce CEO platesc taxa de timbru . AZi 29.10.2024 , sa judecat procesul intentat de CEO impotriva executarii si a sumei de executare si au pierdut procesul . Mi-au dat castig de cauza si au obligat CEO sa imi achite onorariul de 1520 lei si incepand de azi sa imi achite cate 100 de lei pe zi penalitati pana cand imi vor menite cele doua adeverinte comform hotararii judecatoresti date de tribunalul Mehedinti .
Intrebarile mele sunt :
1. Acum CEO , are obligatia sa inceapa sa imi plateasca comform hotararii judecatoresti si daca refuza sa plateasca ce se poate intampla ? Poate executorul sa le execute conturile ?
2. Daca CEO , nu imi va elibera adeverinte cat timp va continua sa fie executat silit ?
3. Acum ca am castigat acest proces , cel de al doilea de pe data de 15.10.2024 , daca nu achita taxa de timbru se mai judeca , sau imi da castig de cauza si ce se intampla cu suma de 6100 lei pe care CEO , a cerut sa se intoarca impotriva mea ?
4 .Daca ei vor achita taxa de timbru , pot sa imi ceara ca eu sa achit suma de 6100 lei si cheltuieli de judecata , tinand cont ca eu am castigat azi procesul impotriva lor ?
5. Am inteles ca aceasta suma de 6100 lei pe care ei au solicitat sa se intoarca impotriva mea ar trebui ei sa imi fie restituita mie .
6. Acum ca am castigat procesul , suma de 6100 lei plus taxele de executare , CEO , are obligatia sa i le achite executorului si sa ii mai achite acestuia si vreun procent din suma care o are sa imi dea mie in fiecare zii de intarziere , reprezentand penalitati stabilite de instanta de judecata .
7. Am inteles ca daca in termen de 3 luni , CEO nu imi emit adeverintele , atunci iar se cere la tribunal majorarea sumei de penalitati ?
8 . Daca cumva CEO intra in insolventa , sau se vinde o poate face daca eu i-am bagat in executare silita , sau sunt obligati sa imi elibereze adeverinte sau sa plateasca penalitatile cei care vor cumpara CEO ?
Va multumesc !
Astept un raspuns concret la aceste intrebari fie aici , fie la marindorel56@yahoo.com
Am văzut că în data de 9 noiembrie 2023 , să votat proiectul cu noua lege a pensiilor . Ce traseu trebuie sa mai urmeze pentru a deveni lege , sau merge direct la promulgare la președinte și în cat timp intra in vigoare . Sau acest proiect de lege a intrat în vigoare că lege daca deja a fost votată ?
V am rugat sa imi raspundeti si mie la aceasta intrebare , dar vad ca inca nu mi-ati raspuns . As vrea sa stiu cat trebuie sa mai astept pentru a primi un raspun de la vreun avocat ?
Bună seara. Eu stau la casa și as vrea sa anvelope casa . Trei pereți ii am la mine în curte și un perete este la strada . Doresc sa știu dacă fac anvelopele pereților de la mine din curte am nevoie de acte de la primărie? Dar dacă anvelopez și peretele de la strada , îmi trebuie acte de la primărie ? Eu la toată casa am un brâu de 4 cm lățime, în curte pun poliestilen de 10 cm , iar pe peretele de la strada de 3 cm ca să nu depășesc lățimea brâului .
Aștept un răspuns concret .
Va mulțumesc !
Eu am lucrat ca inginer la Cariera Husnicioara , jud . Mehedinti si in anul 2022 , am iesit la pensie . Urmeaza sa depun o cerere la sediul Carierei sa primesc o adeverinta comform legii 197 /2021 . Mi sa spus ca nu pot primi aceasta adeverinta ca prioritate au angajatii care trebuie sa iese la pensie si apoi noi pensionarii . Doresc sa imi comunicati comform legii in cate zile cei de la Cariera Husnicioara au obligatia sa imi emita aceasta adeverinta din data de cand eu am solicitat-o cu numar de inregistrare. Doresc sa stiu daca este specificat in vreo legea ca prioritate au angajatii si pensionarii trebuie sa astepte !
Va multumesc !
Am uitat sa precizez ca acea casa noua este legata de casa cea veche si este in aceiasi curte si pe acelasi pamant . In actul notarial este trecut toata suprafata de pamant existenta pe care sunt ambele case , care sunt legate una de ceilalta , atat prin acoperis , ziduri , inclusiv conductele de apa si de gaz . Pe casa noua nu exista acte fiindca este intr-o zona unde trebuie acceptul muzeului si acesta nu doreste sa de a acceptul .In aceasta situatie poate cineva sa cumpere o curte cu doua case , una cu acte si alta fara acte ?
Va multumesc !
Buna ziua . Eu am o casa pe care i-am vandut-o sotiei mele si am o clauza de abitatie viagera , care spune asa : ,, Imi rezerv dreptul de abitatie viagera asupra intregului imobil ce face obiectul prezentului contract ,,
Intrebarile mele sunt :
1. Daca cat traieste sotia , are dreptul sa vanda casa fara acordul meu si mie sa imi cumpere orice unde sa pot locui ?
2. Dupa decesul sotiei , copiii ei au dreptul sa vina sa vanda casa fara acordul meu si sa imi cumpere o alta locuinta ?
3. Pot vinde copiii actualei sotii casa daca eu am acest act , iar cel care ar cumpara poate sa intre in casa fara acordul meu , tinand cont ca eu am acest act pe intreaga proprietate ?
4.Se mai poate face un adaos la acest act notarial prin care eu sa pun anumite clauze acum ?
5. Daca in curtea unde avem casa la care am facut referire , noi am facut o alta casa si pe acea casa noua nu sunt acte , poate sotia sa vanda casele daca pe cea veche exista clauza cu acul viager , iar pe cea noua nu exista acte ?
Astept un raspuns concret la fiecare punct imparte , daca se poate pe e-mail : marindorel56@yahoo.com , daca nu aici pe forum .
Va multumesc !
Este vorba despre pensie normala la limita de varsta . faptul ca am si grupe am iesit la pensie pe legea 74/2022 si mai trebuie sa mi se aplice si legea 197/2021 . Ambele legi sunt publicate in MO . In unele judete se aplica legea 197 , iar in unele nu , fiindca asa vor judecatorii , desii este pentru tot mineritul din Romania