avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Activitate dodorel62

Activitate dodorel62

Din cate stiu comform legii , penalitatile sunt intre 100 si 1000 de lei , daca nu se respecta o hotarare judecatoreasca . In primele 3 luni este de 100 de lei si apoi creste din nou cum dispune judecatorul pentru inca 3 luni . Asa am citit in lege si sigur nu ma insel .
Admite cererea. Obligă debitoarea SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA să plătească creditorului Marin Dorel penalită?i în cuantum de 100 lei/zi de întârziere până la data executării obligaţiei de a face impusă prin sentinţa civilă nr. 384/2024 pronun?ată de Tribunalul Mehedinţi în dosarul nr. 5183/101/2023, penalită?i ce vor curge de la data pronunţării hotărârii de faţă. Obligă debitoarea să plătească creditorului suma de 1520 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 29.10.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Au trecut deja 3 luni si nu am primit nici o adeverinta pe bruturi , iar acum am depus la judecatorie documentele , ca judecatorul sa calculeze si sa incuvinteze executarea silita . Despre aceasta este discutia si acum sper ca ati inteles ce v am intrebat . Va multumesc si astept niste raspunsuri concrete !
Buna ziua . Am o executare silita pentru C.E.Oltenia , intrucat in urma unui proces castigat de a mi elibera adeverinta pe bruturi , refuza sa o faca . Acum au trecut 3 luni si ei nu mi-au trimis adeverinta , ocazie cu care am cerut incuvintarea judecatorului sa stabileasca suma de executare ( la inceput a fost de 100 lei ) .
Intrebare :
1. Acum cum se va calcula aceasta suma 100 x 90 de zile , la care se adauga si alte penalitati ?
2. Acum se va marii suma pe care are sa imi plateasca CEO , in cazul ca dupa nici 3 luni , nu imi va elibera aceasta adeverinta comform legii ?
3.Daca intre timp imi va elibera o adeverinta , dar care nu corespunde comform legii , executarea va continua ?
4. Aceste sume stabilite de judecator in baza legii pot fii marite de fie care data , sau pot ramane fixe ?
Va multumesc !
Buna seara .Eu am avut un proces cu CEO , pentru am elibera o adeverinta si am avut castig de cauza . Nu a mai facut CEO , contestatie si hotararea a devenit definitiva si irevocabila . Am dus documentele la un executor judecatoresc . Executorul a facut toate demersurile pentru a -mi obtine adeverintele comform dhotararii date de tribunal , dar nu am primit nimic .In acest caz , executorul a facut documentele si le-am trimis la judecatoria Tg Jiu pentru incredintarea executarii si penalitatilor. Imediat la acest dosar , CEO a facut intampinare . Intre timp , CEO , deschis un alt dosar impotriva mea si a cerut ca toate cheltuielile de judecata si banii care ia cerut executorul pentru executare sa se intoarca impotriva mea si sa ii achit eu daca pierd procesul . Intre timp sa judecat primul proces din dosarul depus de executor si mie mi sa aprobat cererea , dar fiindca CEO a depus intampinare , completul de judecata a pus CEO sa plateasca taxa de timbru la valoarea de 6100 lei pe care a cerut-o executorul . Procesul sa suspendat pana pe 15.11.2024 , pana ce CEO platesc taxa de timbru . AZi 29.10.2024 , sa judecat procesul intentat de CEO impotriva executarii si a sumei de executare si au pierdut procesul . Mi-au dat castig de cauza si au obligat CEO sa imi achite onorariul de 1520 lei si incepand de azi sa imi achite cate 100 de lei pe zi penalitati pana cand imi vor menite cele doua adeverinte comform hotararii judecatoresti date de tribunalul Mehedinti .
Intrebarile mele sunt :
1. Acum CEO , are obligatia sa inceapa sa imi plateasca comform hotararii judecatoresti si daca refuza sa plateasca ce se poate intampla ? Poate executorul sa le execute conturile ?
2. Daca CEO , nu imi va elibera adeverinte cat timp va continua sa fie executat silit ?
3. Acum ca am castigat acest proces , cel de al doilea de pe data de 15.10.2024 , daca nu achita taxa de timbru se mai judeca , sau imi da castig de cauza si ce se intampla cu suma de 6100 lei pe care CEO , a cerut sa se intoarca impotriva mea ?
4 .Daca ei vor achita taxa de timbru , pot sa imi ceara ca eu sa achit suma de 6100 lei si cheltuieli de judecata , tinand cont ca eu am castigat azi procesul impotriva lor ?
5. Am inteles ca aceasta suma de 6100 lei pe care ei au solicitat sa se intoarca impotriva mea ar trebui ei sa imi fie restituita mie .
6. Acum ca am castigat procesul , suma de 6100 lei plus taxele de executare , CEO , are obligatia sa i le achite executorului si sa ii mai achite acestuia si vreun procent din suma care o are sa imi dea mie in fiecare zii de intarziere , reprezentand penalitati stabilite de instanta de judecata .
7. Am inteles ca daca in termen de 3 luni , CEO nu imi emit adeverintele , atunci iar se cere la tribunal majorarea sumei de penalitati ?
8 . Daca cumva CEO intra in insolventa , sau se vinde o poate face daca eu i-am bagat in executare silita , sau sunt obligati sa imi elibereze adeverinte sau sa plateasca penalitatile cei care vor cumpara CEO ?
Va multumesc !
Buna seara .Eu am avut un proces cu CEO , pentru am elibera o adeverinta si am avut castig de cauza . Nu a mai facut CEO , contestatie si hotararea a devenit definitiva si irevocabila . Am dus documentele la un executor judecatoresc . Executorul a facut toate demersurile pentru a -mi obtine adeverintele comform dhotararii date de tribunal , dar nu am primit nimic .In acest caz , executorul a facut documentele si le-am trimis la judecatoria Tg Jiu pentru incredintarea executarii si penalitatilor. Imediat la acest dosar , CEO a facut intampinare . Intre timp , CEO , deschis un alt dosar impotriva mea si a cerut ca toate cheltuielile de judecata si banii care ia cerut executorul pentru executare sa se intoarca impotriva mea si sa ii achit eu daca pierd procesul . Intre timp sa judecat primul proces din dosarul depus de executor si mie mi sa aprobat cererea , dar fiindca CEO a depus intampinare , completul de judecata a pus CEO sa plateasca taxa de timbru la valoarea de 6100 lei pe care a cerut-o executorul . Procesul sa suspendat pana pe 15.11.2024 , pana ce CEO platesc taxa de timbru . AZi 29.10.2024 , sa judecat procesul intentat de CEO impotriva executarii si a sumei de executare si au pierdut procesul . Mi-au dat castig de cauza si au obligat CEO sa imi achite onorariul de 1520 lei si incepand de azi sa imi achite cate 100 de lei pe zi penalitati pana cand imi vor menite cele doua adeverinte comform hotararii judecatoresti date de tribunalul Mehedinti .
Intrebarile mele sunt :
1. Acum CEO , are obligatia sa inceapa sa imi plateasca comform hotararii judecatoresti si daca refuza sa plateasca ce se poate intampla ? Poate executorul sa le execute conturile ?
2. Daca CEO , nu imi va elibera adeverinte cat timp va continua sa fie executat silit ?
3. Acum ca am castigat acest proces , cel de al doilea de pe data de 15.10.2024 , daca nu achita taxa de timbru se mai judeca , sau imi da castig de cauza si ce se intampla cu suma de 6100 lei pe care CEO , a cerut sa se intoarca impotriva mea ?
4 .Daca ei vor achita taxa de timbru , pot sa imi ceara ca eu sa achit suma de 6100 lei si cheltuieli de judecata , tinand cont ca eu am castigat azi procesul impotriva lor ?
5. Am inteles ca aceasta suma de 6100 lei pe care ei au solicitat sa se intoarca impotriva mea ar trebui ei sa imi fie restituita mie .
6. Acum ca am castigat procesul , suma de 6100 lei plus taxele de executare , CEO , are obligatia sa i le achite executorului si sa ii mai achite acestuia si vreun procent din suma care o are sa imi dea mie in fiecare zii de intarziere , reprezentand penalitati stabilite de instanta de judecata .
7. Am inteles ca daca in termen de 3 luni , CEO nu imi emit adeverintele , atunci iar se cere la tribunal majorarea sumei de penalitati ?
8 . Daca cumva CEO intra in insolventa , sau se vinde o poate face daca eu i-am bagat in executare silita , sau sunt obligati sa imi elibereze adeverinte sau sa plateasca penalitatile cei care vor cumpara CEO ?
Va multumesc !

Astept un raspuns concret la aceste intrebari fie aici , fie la marindorel56@yahoo.com
Am văzut că în data de 9 noiembrie 2023 , să votat proiectul cu noua lege a pensiilor . Ce traseu trebuie sa mai urmeze pentru a deveni lege , sau merge direct la promulgare la președinte și în cat timp intra in vigoare . Sau acest proiect de lege a intrat în vigoare că lege daca deja a fost votată ?
V am rugat sa imi raspundeti si mie la aceasta intrebare , dar vad ca inca nu mi-ati raspuns . As vrea sa stiu cat trebuie sa mai astept pentru a primi un raspun de la vreun avocat ?
Bună seara. Eu stau la casa și as vrea sa anvelope casa . Trei pereți ii am la mine în curte și un perete este la strada . Doresc sa știu dacă fac anvelopele pereților de la mine din curte am nevoie de acte de la primărie? Dar dacă anvelopez și peretele de la strada , îmi trebuie acte de la primărie ? Eu la toată casa am un brâu de 4 cm lățime, în curte pun poliestilen de 10 cm , iar pe peretele de la strada de 3 cm ca să nu depășesc lățimea brâului .
Aștept un răspuns concret .
Va mulțumesc !
Eu am lucrat ca inginer la Cariera Husnicioara , jud . Mehedinti si in anul 2022 , am iesit la pensie . Urmeaza sa depun o cerere la sediul Carierei sa primesc o adeverinta comform legii 197 /2021 . Mi sa spus ca nu pot primi aceasta adeverinta ca prioritate au angajatii care trebuie sa iese la pensie si apoi noi pensionarii . Doresc sa imi comunicati comform legii in cate zile cei de la Cariera Husnicioara au obligatia sa imi emita aceasta adeverinta din data de cand eu am solicitat-o cu numar de inregistrare. Doresc sa stiu daca este specificat in vreo legea ca prioritate au angajatii si pensionarii trebuie sa astepte !
Va multumesc !
Am uitat sa precizez ca acea casa noua este legata de casa cea veche si este in aceiasi curte si pe acelasi pamant . In actul notarial este trecut toata suprafata de pamant existenta pe care sunt ambele case , care sunt legate una de ceilalta , atat prin acoperis , ziduri , inclusiv conductele de apa si de gaz . Pe casa noua nu exista acte fiindca este intr-o zona unde trebuie acceptul muzeului si acesta nu doreste sa de a acceptul .In aceasta situatie poate cineva sa cumpere o curte cu doua case , una cu acte si alta fara acte ?
Va multumesc !