avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel-Ioan

Activitate Daniel-Ioan

Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoare problema : din salariu mi se retine 50%, adica o proprire pentru un card Visa si rate la un CAR. Dar pe langa asta eu mai pierd din salariu inca o buna parte intrucat am un imprumut la Bank Post iar ei isi iau in fiecare luna dobanda direct de pe card.Oare cum as putea face sa-mi se rtina doar 50% din salar cat e limita legala? Multumesc anticipat.
Multumesc de informatii!
Buna seara!
Suntem la al treilea copil.Sotia mea este in concediu post natal (lauzie).Astazi i-a expirat c.i.m. pe durata determinata.
Firma la care lucreaza are obligatia sa-i prelungesca c.i.m. odata ce sotia mea se afla in acest concediu de lauzie?
Sau trebuie sa facem alte demersuri?
Fara cele 42 de zile de lauzie nu putem depune dosarul pt ingrijirea si cresterea copilului?
Va multumim foarte mult! Doamne ajuta!
Va multumesc foarte mult pt raspunsul competent!
Din raspunsul dv mi se nasc inca cateva intrebari:

tudorvaleriu a scris:

1. Daca CIM pe perioada determinata ii inceteaza la data expirarii sale (cu art.56j din Codul muncii) atunci poate beneficia de indemnizatie de somaj.

CIM poate sa inceteze la data expirarii sale si cu alt articol?
Dar o concediere pe motive de necompetenta profesionala schimba datele problemei?
Noul Cod al Muncii nu infuenteaza cumva aceasta chestiune?

tudorvaleriu a scris:
2. In somaj fiind poate beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate si CCC pana la 2 ani.

Dar oare sotia poate pretinde somaj odata ce se afla gravida in luna avansata?
Cei de la somaj pretind un certificat medical iar o sarcina de luna a sasea nu poate fi considerata ca un impediment pt a beneficia de somaj?

Sotia mea (cetateanie moldoveneasca ) a fost angajata la Primarie 2 ani ca asistent personal pt persoana cu handicap apoi fara s-a aibe intrerupere s-a angajat la patron cu un contract de munca pe perioada determinata de 6 luni.
In prezent este insarcinata si as vrea sa intreb daca la finalul celor 6 luni are drept de somaj iar apoi din somaj sa beneficeze de cei 2 ani de indemnizatie pt cresterea copilului?
Mentionez ca mai am doi copii mici si este foarte importanta pt supravietuirea noastra aceasta indemnizatie de cresterea copilului.
Sper ca nu influenteaza cu nimic faptul ca nu are cetatenie romana si ca intamplarea face ca contracul de munca sa inceteze cu cateva luni inainte de nastere?