avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra83

Activitate alexandra83

Va multumesc pentru răspunsuri!

Care este termenul de autentificare al unui acord de mediere?
Daca acordul se incheie anul acesta, el mai poate fi autentificat de un avocat, imediat ce intra legea in vigoare?
Va întreb, pentru ca instanța din orasul nostru respinge astfel de acorduri încheiate la mediator.


-Vă rog să apăsați pe Răspunde, nu pe Citează, când vreți să publicați un nou mesaj-
Acordul de mediere se autentifica doar in instanța?Am vazut ca s-au adus modificari in legea medierii si acordul poate sa fie autentificat de un notar sau de un avocat ! Se aplica aceste modificari? Sau doar instanța ramane singura in masura sa facă acest lucru?

Taxa de timbru se calculează in functie de valoarea actuală a imobilului? Este necesara o evaluare a imobilului?

Întreb daca se poate face la mediator pentru ca am citit ca taxele sunt mai mici decat la notar.

Buna ziua! În timpul căsătoriei am cumparat casa părinților printr-un credit ipotecar, pentru a-i ajuta ca banca sa nu le ia casa. Rata crescuse foarte mult si nu mai putea fi plătită. Ratele au fost plătite tot timpul de părinții mei si se poate verifica la banca. Noi am avut domiciliul în alta localitate. Între timp eu am divorțat, (de comun acord la starea civila), iar fostul sot doreste sa fie scos din contractul de credit. La banca s-a gasit o solutie pentru acest lucru. Se poate ca fostul sot sa renunte la partea lui, fara sa deschidem partaj? Se poate face acest lucru la mediator? printr-un acord de mediere, prin care eu sa raman cu casa si restul ratelor ce mai sunt de platit!
Am un credit prima casa otp pe care l-am obținut in timpul căsătoriei, coplatitor fiind sotul. Am divorțat si nu am facut partaj. Mentionez ca el nu are nici un fel de pretenții asupra imobilului. Care este varianta cea mai simpla pentru a-l inlocui din calitatea de coplatitor in acest credit
As dori sa stiu daca as putea sa schimb coplatitorul intr-un credit prima casa top.Mentionez ca eu sunt titularul de credit si as dori sa schimb coplatitorul
buna ziua
am iesit la pensie la limita de varsta cu vechime completa si in urma deciziei de pensionare nu am fost multumit de modul de calcul efectuat de casa de pensii.drept urmare am actionat in instanta casa de pensii.hotararea data de instanta a respins contestatia mea, pe motiv ca nu am depus o contestatie la comisia centrala de contestatii a Casei Nationale de Pensii.Tinand cont de faptul ca aceasta hotarare este definitiva si irevocabila, va intreb daca mai pot depune o contestatie la CNP sau ce altceva ar trebui sa mai fac.
Discuție chirie sonda
am un teren intravilan, titlu de proprietate, pe care s-a amplasat o sonda din anul 1975. nu am beneficiat de nici un drept legal pentru chiria cuvenita pana in prezent. mentionez ca aceasta sonda foreaza pana la 5 tone de petrol in 24 ore. mi-au oferit 4 lei/mp pe an.in aceste conditii care ar fi suma reala ce ar trebui sa-mi fie platita pentru chiria sondei, pentru ca suma de 4 lei/mp pe an este o suma foarte mica.