avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Activitate Angel5

Activitate Angel5

Buna seara,

Am o intrebare legata de predarea/pastrarea permisului in conditiile in care am pierdut procesul la Judecatorie.

Povestea pe scurt este ca in Decembrie 2017 mi-am fost retinut permisul pentru neacordare de neprioritate, am contestat PV-ul si mi-am luat permisul inapoi. Pe 28.03.2018 (ieri) a avut loc sedinta procesului, proces pe care se pare ca l-am pierdut:
"Solutia pe scurt: Respinge plângerea contravenţională, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 30 de zile de la comunicare, care se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.03.2018."
Intrebarea mea este, daca ma decid sa NU contest decizia (stiu ca trebuie sa predau permisul in 15 zile), de cand incepe numaratoarea celor 15 zile? De azi (29.03.2018) sau de la comunicare (asa cum apare in portal)? Mai exact, daca imi predau permisul de buna voie pe 9.04, este OK?

Multumesc,
Stefan
Buna ziua,

Ieri am patit si eu pentru prima oara ceea ce am mai auzit si la altii, pe scurt, nu am observat la timp o groapa in asfalt, am trecut cu ambele roti (de pe partea dreapta) prin groapa respectiva, iar in urma acestui eveniment cele doua anvelope au fost taiate. Nu am mai avut ce sa fac decat sa chem rampa si sa imi duca masina in parcare acasa.

Ce pot face? Pe cine pot da in judecata? Nu vreau sa suport o paguba de min. 1800 lei (si asta doar doua anvelope) doar pentru ca ei sunt incompetenti si nu sunt in stare sa asfalteze sau sa plombeze gaurile din asfalt.

Multumesc,
Stefan
Răspuns la discuția Amenda CNDNAR, Daune?
Multumesc pentru raspunsuri. Voi studia cu atentie apelul si voi incerca sa depun intampinare. Cheltuielile de judecata probabil se invart in jurul a catorva sute de lei, eu vreau sa le cer daune pentru nesimtire si mers la intimidare. Am cum sa fac asta? Ma gandesc la ceva de genul: "cer daune morale in valoare de X lei pentru ca...".
Buna ziua,

Pe scurt, la un moment dat am primit de la CNDNAR - CESTRIN o amenda pentru lipsa rovinieta pentru o masina pe care am vandut-o cu ~ 6 luni in urma. Bineinteles ca nu am platit amenda si i-am dat in judecata. Dupa multe drumuri si hartii plimbate (nu am facut niciodata asa ceva :) ) in data de 19.10.2015 am castigat:
Solutia pe scurt: Admite plângerea contravenţională. Anulează procesul-verbal seria R15 nr. 0071981/08.06.2015. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică azi, 19.10.2015.

Ca si idee, nici macar nu s-au prezentat la Judecatorie.

Se pare ca acest fapt nu le-a convenit asa ca recent am primit acasa, de la Tribunal o chemare, eu ca si "Intimat" iar ei ca si "Apelant".
Va dati seama ca nu imi este deloc OK sa umblu dupa alte hartii si alte drumuri, dar voi continua cu acest proces.

Am doua intrebari:
- Daca as pierde in etapa asta, ce se poate intampla?
- Pot cere daune de orice fel pentru ca sunt "nesimtiti" si ca cel mai probabil ei fac chestia asta la indimidare pe stilul "lasa ca nu se mai complica prostu' si castigam"?

Multumesc,
Stefan
OK, astept sa imi vina PV acasa si dupa vad ce pot face.
Repet, nu imi contest vina, contest doar acea perioada de 90 de zile care mi se pare aberanta.

Revin cu informatii noi cand primesc PV. :)
Nu stiu exact despre procesul verbal pentru ca eram destul de suparat atunci dar tin minte ca nu a trecut in PV ce lege am incalcat si ce sanctiune imi aplica. El mi-a zis verbal 135 lei si 90 zile dar nu am vazut scris.

Oricum, cele 90 de zile mi se par abuzive conform legii de pe site-ul Politiei Romane:

"
3. Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârşirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai a următoarelor fapte:

- conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracţiune;

- conducerea vehiculului cu defecţiuni grave la sistemul de frânare sau la mecanismul de direcţie, constatate de poliţia rutieră împreună cu specialiştii Registrului Auto Român;

- neoprirea la trecerea la nivel cu calea ferată când barierele sau semibarierele sunt coborâte ori în curs de coborâre sau când semnalele cu lumini roşii şi/sau sonore sunt în funcţiune;

- depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv şi pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată potrivit legii, cu mijloace tehnice certificate.
"

Fapta mea nu se incadreaza la nicio liniuta.

Dovada a fost completata gresit, a bifat "fara drept de circulatie" dar a completat campurile pentru cele 15 zile cu drept de circulatie provizoriu.
Treaba este in felul urmator, mergeam pe Soseaua Viilor catre Eroii Revolutiei pe banda a doua. Aproape in dreptul statiei de tramvai tot pe banda a doua era o masina pe avarie (nu stiu cauza). O parte din masinile de pe banda a doua treceau pe prima banda dar eu m-am urcat pe linia de tramvai ca sa merg pana la semafor. Pana sa ma urc, am dat prioritate la un tramvai care s-a oprit in statie si eu l-am depasit pe stanga.

Cand am ajuns in dreptul semaforului... politia. M-a tras pe dreapta, mi-a zis de ce m-a oprit si mi-a cerut actele. I-am prezentat actele, mi-a intocmit procesul verbal (in 15 minute !!!) si mi-a zis ca imi suspenda permisul 3 luni. A trecut la mentiuni ca am depasit masina de pe banda 2, masina ce se afla pe avarii, am semnat la mentiune dar nu si la "Am luat la cunostinta". Pe procesul verbal nu se afla declaratia vreunui martor. El totusi mi-a luat permisul lasandu-mi doar o dovada pentru 15 zile (care e completata gresit) nevrand sa imi lase permisul avand in vedere ca nu am luat la cunostinta.

Dupa ce mi-a dat actele, s-a urcat in masina si a plecat...

Am sunat la 112 dar m-au directionat la 021/9544 unde mi-a raspuns un nene care oricum nu mi-a inteles problema si mi-a zis ca pot veni la Udriste pentru a vorbi cu nu-stiu-cine sau sa contest decizia in instanta.

Acum, avand in vedere ca este prima data cand patesc asa ceva, ce ma sfatuiti sa fac. Eventual un paragraf din lege de care pot sa ma agat? Nu am nici procesul verbal pe care sa zicem ca il contest si nici nu stiu ce trebuie facut pentru acel examen pentru micsorarea perioadei de retinere a permisului.