avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Activitate dana_toader

Activitate dana_toader

Buna ziua,
Un inculpat a avut pe parcursul procesului poprire pe conturi, ca masura asiguratorie dispusa de parchet si mentinuta inclusiv in faza de apel. Inculpatul a platit inca din faza primei instante prejudiciul, de aceea in apel am solicitat incetarea masurii asiguratorii a popririi ca nemaifiind justificata. S-a dat si hotararea in apel care este definitiva, insa nu se mentioneaza in decizie nimic cu privire la ridicarea masurii popririi. Care este modalitatea de a solicita incetarea popririi? Este o contestatie in penal, sau o cerere in civil?
Multumesc
Buna ziua,
As dori sa stiu daca, in cazul in care arendasul este o societate comerciala, acesta are dreptul sa cesioneze altei societati contractele de arenda. In codul civil scrie doar ca arendasul poate cesiona sotului sau, deci prevede doar situatia in care arendasul este persoana fizica. Dar ce se intampla cand arendasul este o societate, ca in cea mai mare parte din cazuri in tara asta? Daca obtin acordul scris al arendatorului, este legal sa se faca cesiunea?
Multumesc
Cele din octombire, care schimba foarte mult capitolul cu executarea silita.
Buna ziua,
In septembrie 2014, deci inainte de modificarile aduse NCPC, executorul judecatoriesc a obtinut doua incuviintari de executare silita pentru acelasi titlu executoriu, una la judecatoria de pe raza domiciliului debitorului pentru urmarirea silita mobiliara- poprire, iar a doua de la judecatoria de pe raza situarii imobilului ce urma sa fie executat silit, ambele judecatorii din raza aceleiasi curti de apel. Unde fac contestatia la executare, la judecatoria de la domiciliul debitorului, sau de la cea unde se afla imobilul? Sunt doua contewstatii sau una singura, avand in vedere ca vreau sa contest acelasi dosar de executare, care are doua incuviintari pentru acelasi titlu executoriu?
Va multumesc!
Răspuns la discuția Plati catre o firma radiata
Platile au fost facute prin banca.
Buna ziua, as dori sa stiu cum rezolv juridic si contabil situatia in care am primit facturi si am platit in baza facturilor emise de la o societate care de fapt era deja radiata de 6 luni? Cum se anuleaza facturile, cum mi se pot returna banii platiti catre firma inexisttenta?
Buna ziua,
As dori sa stiu care este taxa de timbru pentru cererea in anulare a unui bilet la ordin pe care vreau sa il declar pierdut. ma poate ajuta cineva cu un model de astfel de cerere? Multumesc.
Buna ziua,
Stie cineva daca pentru actiunile in instanta pentru recuperarea taxei auto, trebuie parcursa procedura prealabila, adica initial cererea de restituire adresata administratiei financiare? Sau se merge direct in instanta, in baza recursului in interesul legii admis in 2012?
Multumesc!
Răspuns la discuția Probe audio proces civil
Multumesc mult, ca din ce citisem pe internet nu ma lamurisem!
Buna ziua,
As dori sa stiu daca proba audio poate fi folosita intr-un proces civil, respectiv o plangere contraventionala. Concret, m-am prezentat intr-o institutie publica unde stiam ca voi primi niste raspunsuri aberante (intrucat acea insitutie e mosia directorului), cu reportofonul pornit, inregistrand intreaga conversatie avuta cu functionarul respectiv. Eu l-am rugat doar sa imi dea niste raspunsuri cu privire la refuzul lui de a imi inregistra niste acte, el mi-a spus ca nu are ce sa imi explice si mi-a spus sa ies imediat ca daca nu cheam politia si am plecat. Dupa doua saptamani, m-am trezit cu un proces verbal de contraventie de la politie pentru ca am facut scandal in institutie, desi agentul de politie nu a fost atunci la faTa locului ca sa constate eventuala contraventie.
Acum vreau sa contest procesul verbal de contraventie si sa ma folosesc de inregistrarea de pe reportofon, pentru a demonstra ca nu am facut niciun scandal, ci functionarul a fost cel care a tipat la mine si m-a amenintat sa ies.