avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incetare masura asiguratorie poprire penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incetare masura asiguratorie poprire penal

Buna ziua,
Un inculpat a avut pe parcursul procesului poprire pe conturi, ca masura asiguratorie dispusa de parchet si mentinuta inclusiv in faza de apel. Inculpatul a platit inca din faza primei instante prejudiciul, de aceea in apel am solicitat incetarea masurii asiguratorii a popririi ca nemaifiind justificata. S-a dat si hotararea in apel care este definitiva, insa nu se mentioneaza in decizie nimic cu privire la ridicarea masurii popririi. Care este modalitatea de a solicita incetarea popririi? Este o contestatie in penal, sau o cerere in civil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:33, 2 Decembrie 2015
Conf.art.581 NCPP dispozitiile din hotararea penala privitoare la despagubirile civile si la cheltuielile judiciare cuvenite partilor se executa potrivit legii civile.Ca atare, trebuie facuta o cerere de indreptare a hotararii pe latura civila conf.art422-447 NCPC,raportat la art.581 NCPP.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel Deni23 Deni23 Buna ce vrea sa insemne asta  Maine am proces adica ce e asta  înlăturare omisiuni (art.279 NCPP) (vezi toată discuția)
Tip solutie: Încheiere soluția pe scurt: În baza art.279 c.pr.pen. ... mirel123456 mirel123456 Tip solutie: Încheiere Soluția pe scurt: În baza art.279 C.pr.pen. admite cererea formulată de partea civilă privind înlăturarea unor omisiuni vădite ... (vezi toată discuția)
Cerere ordonanta renuntare la urmarire penala fane89 fane89 Buna ziua ,trebuie sa intru in posesia ordonantei de la parchet pentru eliberarea permisului de conducere , avand hotararea definitiva de la judecatorie . Am ... (vezi toată discuția)