avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Incetare masura asiguratorie poprire penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Incetare masura asiguratorie poprire penal

Buna ziua,
Un inculpat a avut pe parcursul procesului poprire pe conturi, ca masura asiguratorie dispusa de parchet si mentinuta inclusiv in faza de apel. Inculpatul a platit inca din faza primei instante prejudiciul, de aceea in apel am solicitat incetarea masurii asiguratorii a popririi ca nemaifiind justificata. S-a dat si hotararea in apel care este definitiva, insa nu se mentioneaza in decizie nimic cu privire la ridicarea masurii popririi. Care este modalitatea de a solicita incetarea popririi? Este o contestatie in penal, sau o cerere in civil?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:33, 2 Decembrie 2015
Conf.art.581 NCPP dispozitiile din hotararea penala privitoare la despagubirile civile si la cheltuielile judiciare cuvenite partilor se executa potrivit legii civile.Ca atare, trebuie facuta o cerere de indreptare a hotararii pe latura civila conf.art422-447 NCPC,raportat la art.581 NCPP.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare obligatie de intretinere - mai este executorie de drept? br_nicku br_nicku Mai este valabilă afirmaţia de mai jos confrom prevederilor noului cod de procedură? Care ar fi noile articole echivalente? [i]\\"Hotărârea având ca ... (vezi toată discuția)
Rejudecare.agravarea situatiei inculpatului? ContSters40598 ContSters40598 In cazul in care, instanta de recurs admite recursurilie formulate de catre: - inculpat, atat pe latura penala cat si pe latura civila, -parti responsabile ... (vezi toată discuția)
Pot face apel intr-un dosar penal daca nu am fost parte in proces? florecla florecla S-a dat o sentinta intr-un dosar in care eu nu am nici o calitate, desi sunt in mod direct afectat intrucat s-a dispus anularea contractului de ... (vezi toată discuția)