avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plati catre o firma radiata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plati catre o firma radiata

Buna ziua, as dori sa stiu cum rezolv juridic si contabil situatia in care am primit facturi si am platit in baza facturilor emise de la o societate care de fapt era deja radiata de 6 luni? Cum se anuleaza facturile, cum mi se pot returna banii platiti catre firma inexisttenta?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:56, 10 Noiembrie 2014
Cum ati platit? Prin banca sau cash cu chitanta?
Platile au fost facute prin banca.
Bun. De la data radierii persoana juridica respectiva nu mai exista. Astfel incat persoana fizica care v-a solicitat banii si v-a trimis facturile a comis o ilegalitate. Va puteti indrepta pe civil impotriva ei pentru recuperarea prejudiciului si eventual faceti si o plangere la organul penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa: radiere conform oug 44/2008 dre_andrei dre_andrei Salut, Am infiintat in 2007 un PFA. Toate bune si frumoase, norma de venit, eliberez facturi, iau banii. In aprilie 2011 depun actele pentru un credit si ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala plucian plucian Va rog sa-mi comunicati modul in care s-ar putea rezolva situatia de mai jos. Am facut o palngere penala, sub acuzatia de evaziune fiscala, impotriva ... (vezi toată discuția)
Masina pe firma radiata in leasing elena-10 elena-10 Buna seara As dori cateva pareri in legatura cu urmatoarea problema. Pe scurt, acum 4 ani am preluat un auto aflat in leasing de la o firma. Nu am facut ... (vezi toată discuția)