avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Activitate oliviar

Activitate oliviar

Dacă mi-a expirat cartea de identitate și nu se schimba domiciliul mai trebuie sa iau proprietarul cu mine??
Bună ziua, dacă îmi expira buletinul și nu schimb domiciliul, îl păstrez pe cel vechi, mai trebuie sa vina și proprietarul cu mine la evidenta populației??
Buna ziua va scriu si eu in legatura cu o problema,mama mea are casa parinteasca pe care nu are niciun act ,problema este in felul urmator ea mai are un frete care este plecat de 20 ani din tara in italia mama a ramas cu parinti a ingrijit de ei s-a ocupat de in mormantari (ei decedand)pomeniri si tot ce tine de ei fratele ei nu a colaborat cu nimic noi nu mai stim nimic de el de cand a plecat nu avem nici o adresa s-a rupt definitiv de noi mama a ramas cu casa si pamantul pe care nu are niciun act ea platind toate darile ce tin de ele, problema noastra este urmatoarea ce drept are el asupra moșteniri părinților dacă el nu a mai venit de 20 de ani, sau ce drepturi au fiecare asupra moșteniți părinților el refuzând succesiunea.
Discuție Stimulent
Sunt divortata de sotul meu avem doi copii pt cel mic el a încasat stimulentul de inserție creste copil fiind în concediul de creștere copil și mergând la serviciu în continuare as vrea sa stiu pot merge la instanța pt a cere bani din acest stimulent care eu consider că normal ar trebui să revină copilului și nu părintelui plecat de acasă??
Părinți divortata copilul este la mama si tatal primește stimulentul de inserție creste copil normal nu ar trebui ca acesti bani sa ajunga la copil??
Din 2017 sunt divortata de sotul meu cu care am 2 copii unul de 7 ani și unul de 1 și 8 luni dansul pt ce de al doilea primește stimulentul de inserție de la locul de munca fiind în concediul de creștere copil și alegând să meargă în continuare la serviciu în prezent di luna noiembrie refuzând să trimită către copil sub pretextul că el bani aceea ii primește de la serviciu pt el și nu pt copil deoarece copilul nu are dreptul ce ma sfătuiți să fac??
am intrebat si mi sa raspuns ca sunt ouă dosare cu nr diferite si daca vreau sa ma reprezinte av si la cererea lui trebuie sa plătesc alt onorariu
catre dna avocat am platit onorariul de 1500 ron pt acte divort introduse de mine 600 onorariul pentru divort introdus de el 250 intampinare la procesul lui 250 redactare cerere divort 250redactare cerere abandon plus alte taxe pt lipsa acte la cererea depusa de mine c-am astea ar fi .
Buna ziua am si eu o problema sunt in proces de divort cu sotul meu avem doi copii minori cererea de divort a fost introdusa de el eu nefiind anuntata am introdus si eu dna avocat care mi-a redactat cererea si cu care am vb. mi-a spus ca nu are nimic ca ai depus el cererea sa merg ami departe si cu cererea mea ca se vor comasa in instanta intrebarea este eu am platit onorariu pt crerea mea acum dansa imi cerere sa platesc onorariul pentru dosarul introdus de el este normal ca mie nu mi se pare in regula am platit onrariul c-am pt acelasi proces,
acum cand se apropie data pt proces mi se spune ca trebuie sa platesc alti bani pt a introduce interogatoriul lui, se cere si pt asta bani ca nu sunt de loc putini 450 ron pt ce asta chiar nu inteleg eu cred si am impresia ca sunt putin stoarsa de bani eu nu am venit am adus acte care dovedesc iar mie mi se cere mereu bani nu am avut nici o infatisare pana acum si eu pkatesc mereu.
mai am o intrebare odata cu cererea de divort introdusa de mine eu am facut si cerere de abandon de familie cerere care a trebuit introdusa la parchet nu am primit nimic pana acum cand am intrebat-o pe dna avocat mi -a spus ca ca nu am primit nimic din cauza ca nu se pot judeca doua procese odata cel de divort si cel de abandon pt abandon am introdus ca sa recuperez pensia alimentara pe lunile in care elnu a dat nimic la copii va rog din suflet daca puteti sa ma ajutati si pe mine ca eu chiar am ajuns la capatul puterilor in ceea ce priveste si bani care mi se cer c-am degeaba si tot ce se intampla
Va multumesc di suflet si astept raspunsul dv.
Buna sera am si eu o problema in ceea ce-l priveste pe sotul meu
Suntem casatoriti de 10 ani casatorie in urma careia a rezultat un copil de 6 ani si un altul care se naste in luna aprilie problema este ca de 2 luni sotul meu a plecat de acasa dupa ce am descoperit ca are o relatie extraconjugala cu o alta femeie
as dori sa stiu daca la un eventual divort el dorind sa divorteze eu invoc ca motiv adulterul cu probe si martori ce se intampla cu copii tinand cont de faptul ca eu nu mai lucrez din cauza lui pentru ca nestiind ce face si avind probleme cu sarcina in luna a 2 am renuntat la job el asigurandu-ma ca ma spijina in tot ce fac fiindu-mi alaturi la bine si la greu fara sa spuna de relatia lui cu cealata, casa in care locuim este a mea nefiind dobandita in timpul casatoriei el in prezent sta cu chirie neavand nimic pe numele lui si fiind singurul care intretine fam asta pana a plecat eu in prezent fiind ajutata de catre parinti atat personal cat si cu copilul as vrea sa stiu ce posibilitate are el de a castiga copii ambii fiind minori cu varste sub 10 ani el nu prea vrea copii ar prefera custodie comuna sa vina cand vrea el la ei ceea ce mie nu imi place ca deruteaza copilul pt ca sta doar 2-3 ore si pleaca.
Va multumesc.