plangerea o sa o fac,am primit de 3 zile rezolutia insa as vrea sa stiu daca este corect si legal in aceasta situatie sa se dea culpa comuna si sa imi ofere acea suma.la culpa comuna nu trebuia sa ne reparam fiecare masina?de ce mai imi dau 1340 ron?
Buna seara!In data de 28.05.2014 am avut un accident auto.cel care m-a lovit venea dintr-o curba,cu viteza,in localitate si nu a mai avut timp sa reactioneze eu dand semnal sa intru pe o strada la stanga.acum am primit o rezolutie de culpa comuna si o despagubire de 1340 ron.motivul rezolutiei fiind urmatorul:Culpa comuna a fost stabilita conform OUG 195/2002: -Reguli referitoare la manevre - "Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers…, de virare spre stanga… este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna in pericol siguranta celorlalti participant la trafic"
-Depasirea - "Conducatorul de vehicul care efectueaza depasirea este obligat: a) sa se asigure ca acela care il urmeaza sau il precede nu a semnalizat intentia inceperii unei manevre similare si ca poate depasi fara a pune in pericol sau stanjeni circulatia din sens opus;" Eu m-am asigurat,am semnalizat din timp si nu sunt de acord cu culpa comuna deoarece cel care a intrat in mine si-a recunoscut vina,mi-a dat asigurarea sa imi repar masina,a dat o declaratie pe care am pus-o la dosar.cum pot ataca rezolutia de culpa comuna si ce sanse am in situatia de fata?multumesc!
mentionez ca nu am mai fost condamnat pentru alte infractiuni si nici amenzi nu prea am luat.din 2007 2 de centura si atat.ma ajuta cu ceva? ce pot obtine?
Buna ziua!in urma cu o saptamana am fost prins conducand cu o alcoolemie de 0.66 in aerul expirat.mentionez ca am refuzat probele de sange si am primit o dovadafara drept de conducere pe care scrie dosar penal.am declarat ca am baut o bere,ca am colaborat cu organele de politie si ca refuz probele biologice deoarece ma cunoaste personalul medical si imi este rusine.politistul mi-a spus ca am sanse in 4 luni sa imi ridic permisul dar ce fac cu dosarul? multumesc!
[Mesaj editat - 2.6 din regulament: In forum nu se stabilesc relatii profesionale intre cel care intreaba si cel care raspunde]
Buna seara!In luna a-10-a 2010 am fost surprins de o camera fara rovinieta fara ca eu sa cunosc acest fapt.in luna februarie 2013 primesc acasa executarea silita pentru acest lucrusi cu mentiunea ca s-a facut o afisare la domiciliu in luna mai 2011 fara ca eu sa iau la cunostinta.am facut contestatie la executare declarand ca nu mai pot face dovada rovinietei dupa atat timp si invocand ART. 13 din OG 2/2001:
(1) Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie în termen de
6 luni de la data savârsirii faptei.
si Legea 144/2012 pentru modificarea OG 15/2002 privind
aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de
drumuri nationale din Romania - rovinieta, termenul de inmanare a
procesului verbal este de 30 de zile (art.9)
La primul termen s-a cerut procesul verbal prin posta pt ca nu se vede bine prin fax si eu sa merg prin petromuri,omv-uri sa caut in baza de data poate gasesc cum ca aveam rovinieta.M-i se pare deplasat dupa atata timp sa caut de nebun .Ce ma sfatuiti pentru urmatorul termen?Multumesc!