Socrul meu, decedat de curand, detine un cont cu o suma in banca, reprezentand economii comune cu sotia lui, eu fiind imputernicit pe acest cont dar sotia lui (soacra mea) nu. Inca nu am declarat la banca decesul titularului de cont. Daca as scoate o parte din suma si as transfera-o intr-un cont pe numele sotiei lui (soacra mea) as face o ilegalitate? Ce as risca in acest caz?
In2004 am vandut o Dacie 1300 doar cu un act de mana. Persoana respectiva nu si-a facut acte pe masina respectiva, asa ca nu am avut cum sa o radiez. De atunci o platesc la financiar. Singurele date ale persoanei careia i-am vandut masina sant :
o serie de buletin si un numar de telefon la care nu mai raspunde. Precizez ca masina fiind din anul 1976, presupun ca este si dezmembrata.Intrebarea mea este daca mai am vreo sansa sa o radiez legal.
Multumesc mult justicemn. Daca imi permiteti inca o intrebare . Vreau sa scot de la starea civila si o copie de certificatul de deces al cumnatului meu si anexele 23 si 24 ,tot pentru el .Aceasta pentru ca fratele lui(singurul in viata ) nu poate face deplasarea si as vrea sa-l ajut eu. Ce act ar trebui ca sa ma impurniceasca pe mine sa le scot de la starea civila?
Sora mea a decedat anul trecut iar sotul ei a decedat in anul 1995. Succesiunea nu a fost dezbatuta. Sotul surorii mele are si el frati, parintii fiind decedati. Parintii nostri (ai mei si ai surorii mele ) renunta prin act notarial la mostenire. Eu (sunt singurul frate ) daca vreau sa scot de la Starea civila Anexa 23 si 24 ce acte mi-ar trebui? Dovada de renuntare m-ar ajuta?
Va multumesc pentru raspuns.Dar pentru ca nu sant familiarizat cu limbajul tehnic (juridic), la ce se refera "rude care au acceptat tacit sauexpres mostenirea"?
Sora mea s-a casatorit in anul 1972, casatorie din care nu au rezultat copii. In anul 1995 sotul ei a decedat, iar in 2010 intervine decesul surorii mele. Mentionez ca sora mea nu s-a mai recasatorit. Sotul ei a avut inca 7 frati, din care doar unul este in viata. Parintii lui sant decedati. Din cei 6 frati decedati, unul nu a fost casatorit, unul nu a fost casatorit legal, 3 frati au cate 3 copii in viata iar unul 4 copii in viata. Nici sora mea nici fratii sau mostenitorii legali nu au deschis succesiunea pana la decesul surorii mele.
Vreau sa deschid mostenirea, care reprezinta un apartament cumparat de ambii soti. Intampin greutati in contactarea mostenitorilor legali, 11 dintre copiii celor decedati fiind plecati din tara, si bineanteles in completarea dosarului pe care trebuie sa-l depun la tribunal.
Intrebarea mea este, cum as putea sa depun dosarul fara actele lor sau cum as putea sa-i fortez legal sa sa trimita actele?