avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune + mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune + mostenire

Sora mea a decedat anul trecut iar sotul ei a decedat in anul 1995. Succesiunea nu a fost dezbatuta. Sotul surorii mele are si el frati, parintii fiind decedati. Parintii nostri (ai mei si ai surorii mele ) renunta prin act notarial la mostenire. Eu (sunt singurul frate ) daca vreau sa scot de la Starea civila Anexa 23 si 24 ce acte mi-ar trebui? Dovada de renuntare m-ar ajuta?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:26, 20 Iunie 2011
La stare civila va prezentati cu certificatul de deces, actul dumneavoastra de identitate, luati cu dumneavoastra si declaratiile de renuntare, dar si actele de proprietate pentru a fi inscrise bunurile din masa succesorala.
Oricum trebuie facuta mai intai succesiunea dupa cumnatul dumneavoastra si abia apo dupa sora dumneavoastra.
Multumesc mult justicemn. Daca imi permiteti inca o intrebare . Vreau sa scot de la starea civila si o copie de certificatul de deces al cumnatului meu si anexele 23 si 24 ,tot pentru el .Aceasta pentru ca fratele lui(singurul in viata ) nu poate face deplasarea si as vrea sa-l ajut eu. Ce act ar trebui ca sa ma impurniceasca pe mine sa le scot de la starea civila?
O procura notariala.
Anexa 24=sesizarea in vederea dezbaterii succesiunii notariale; anexa 23= certificatul de atestare fiscala.
Nu trebuie data nici o declaratie de renuntare inainte; obtineti mai intai aceste documente, atat pentru cumnat cat si pentru sora, iar apoi, cand mostenitorii merg la notar pentru dezbaterea celor doua succesiuni se face renuntarea respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte mostenire mimi28 mimi28 Buna am o intrebare legata de actele ce imi trebuiesc pentru dezbaterea mostenirii 1 parinti mei sant decedati mama 21 ani tata de 15ani noi am fost 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune mariana.pirosca mariana.pirosca Buna ziua, Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)