Sora mea a decedat anul trecut iar sotul ei a decedat in anul 1995. Succesiunea nu a fost dezbatuta. Sotul surorii mele are si el frati, parintii fiind decedati. Parintii nostri (ai mei si ai surorii mele ) renunta prin act notarial la mostenire. Eu (sunt singurul frate ) daca vreau sa scot de la Starea civila Anexa 23 si 24 ce acte mi-ar trebui? Dovada de renuntare m-ar ajuta?
La stare civila va prezentati cu certificatul de deces, actul dumneavoastra de identitate, luati cu dumneavoastra si declaratiile de renuntare, dar si actele de proprietate pentru a fi inscrise bunurile din masa succesorala.
Oricum trebuie facuta mai intai succesiunea dupa cumnatul dumneavoastra si abia apo dupa sora dumneavoastra.
Multumesc mult justicemn. Daca imi permiteti inca o intrebare . Vreau sa scot de la starea civila si o copie de certificatul de deces al cumnatului meu si anexele 23 si 24 ,tot pentru el .Aceasta pentru ca fratele lui(singurul in viata ) nu poate face deplasarea si as vrea sa-l ajut eu. Ce act ar trebui ca sa ma impurniceasca pe mine sa le scot de la starea civila?
O procura notariala.
Anexa 24=sesizarea in vederea dezbaterii succesiunii notariale; anexa 23= certificatul de atestare fiscala.
Nu trebuie data nici o declaratie de renuntare inainte; obtineti mai intai aceste documente, atat pentru cumnat cat si pentru sora, iar apoi, cand mostenitorii merg la notar pentru dezbaterea celor doua succesiuni se face renuntarea respectiva.
Acte mostenire
mimi28
Buna am o intrebare legata de actele ce imi trebuiesc pentru dezbaterea mostenirii
1 parinti mei sant decedati mama 21 ani tata de 15ani noi am fost 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune
mariana.pirosca
Buna ziua,
Dupa decesul mamei am deschis un dosar de succesiune ,singurii mostenitori fiind eu si sora mea . Sora a decedat, succesiunea nefiind finalizata. ... (vezi toată discuția)