avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire cu probleme

Sora mea s-a casatorit in anul 1972, casatorie din care nu au rezultat copii. In anul 1995 sotul ei a decedat, iar in 2010 intervine decesul surorii mele. Mentionez ca sora mea nu s-a mai recasatorit. Sotul ei a avut inca 7 frati, din care doar unul este in viata. Parintii lui sant decedati. Din cei 6 frati decedati, unul nu a fost casatorit, unul nu a fost casatorit legal, 3 frati au cate 3 copii in viata iar unul 4 copii in viata. Nici sora mea nici fratii sau mostenitorii legali nu au deschis succesiunea pana la decesul surorii mele.
Vreau sa deschid mostenirea, care reprezinta un apartament cumparat de ambii soti. Intampin greutati in contactarea mostenitorilor legali, 11 dintre copiii celor decedati fiind plecati din tara, si bineanteles in completarea dosarului pe care trebuie sa-l depun la tribunal.
Intrebarea mea este, cum as putea sa depun dosarul fara actele lor sau cum as putea sa-i fortez legal sa sa trimita actele?







Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 20:22, 2 Mai 2011
trebuie neaparat sa rezolvati prin instanta. de fapt aceasta este singura cale din ce relatati.
citarea se va face la ultimul domiciliu al paratilor - cel care il stiti dvs, apoi prin ziare si la usa instantei.
de acte puteti face rost usor, fara sa le procurati de la ei.
Vor culege mostenirea doar acele rude care au acceptat tacit sau expres mostenirea in termenul de 6 luni de la decesul surorii dvs.,ceilalti putand fi inlaturati de instanta de la mostenire,in urma unei actiuni in constatare.Trebuie sa indicati ultimul domiciliul al paratilor si sa depuneti copia certificatuului de deces ,alaturi de incheierea notariala privind nedezbaterea succesiunii.
Va multumesc pentru raspuns.Dar pentru ca nu sant familiarizat cu limbajul tehnic (juridic), la ce se refera "rude care au acceptat tacit sauexpres mostenirea"?
Acceptare expresa-declaratie de acceptare in fata notarului.
Acceptare tacita-participarea la ch. de inmormantare, locuirea in imobil,plata impozitelor,efectuarea de reparatii,luarea de bunuri din imobil.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată ... Luc7 Luc7 Am avut un unchi care a decedat recent și care a fost toată viața soțul mătușii mele (sora unică a tatălui meu) care a decedat în 2002. Unchiul nu a ... (vezi toată discuția)
Mostenire Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineata, Multe multumiri,pentru raspunsurile pe care le-am primit,la intrebarile de zilele trecute. Acum,ma adresez cu o problema care ne ... (vezi toată discuția)
Succesiune dumitru gabriela dumitru gabriela tatal meu a decedat in anul 1998 si nu am dechis succesiunea. Suntem 3 mostenitori eu, sora mea care este cetatean francez si nepotul meu( fiul fratelui meu ... (vezi toată discuția)