avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate Vladimir03

Activitate Vladimir03

Răspuns la discuția Toaletare copaci
Da, stiu ca intra in competenta lor, si din cate stiu Asociatia a tot facut cereri de tualetare a copacilor din vecinatatea blocului(cel putin asa spune Presedintele), si nimeni nu a venit sa faca ceva, iar intre timp un plop care ajungea pana la etajul 8 a cazut in strada.
Situatia mea legata de cele doua crengi care le-am taiat devenise exasperanta...vecinii nu inteleg ca la bloc nu se traieste ca la tara, in balcon imi mirosea a pisica, peste tot aveam apa imbacsita, am copii...nu vroiam sa risc vreo imbolnavire pentru ca hainele lor erau zilnic imbibate cu lichide rezultate din spalarea dejectiilor ani male...

Deci risc ceva daca sunt reclamat sau nu ? Intreb iar pentru ca am doua raspunsuri diferite.
Din pct meu de vedere ar fi absurd sa fiu amendat pentru doua crengi, tinand cont ca si cuantumul amenzilor e foart emare, dar stiti mai bine decat mine cum e "Unde-i lege, nu-I tocmeala"!
Legislatia care am gasit-o e e foarte veche, ma gandeam ca poate a mai fost amendata...

Multumesc,
Buna ziua,

Situatia e urmatoarea...in fata geamurilor am niste copaci(locuiesc la et1), la circa 4-5m de bloc si care se ridica pana la et3.
Doua crengi(circa 5m lungime, diametrul unui brat de barbat) ajungeam pana in bloc, una imediat deasupra balconului meu, si una imediat sub gemul balconului.
Din cauza vecinilor de la etajele superioare, care au pisici ce isi fac nevoile in balcon si spala cu caldarea, am fost nevoit sa le tai. Apa care curgea de la etajele superioare se spargea in crengile infrunzite si totul ajungea in balconul meu, pe rufe, pe pervaz, pe jos, si pe oricine era prin zona...
Intrbarea mea este: -in caz ca cineva e deranjat de actiunea mea si ma reclama, ce risc? Pot fi amendat pt ca am rupt/taiat doua crengi de pe un brat mai mare al unui copac?
In caz ca sunt luat la intrebari sa neg direct actiunea mea? Nu am fost asistat de nimeni, si nici nu m-a vazut cineva care ar putea fi deranjat de acctiunea mea.
Imi este sa nu fiu reclamat de cel de sub mine ca i-am furat temporar din umbra si cei de la primarie, din exces de zel sa nu-mi aplice vreo amenda astronomica care sa ma desfiinteze.

Multumesc,
Situatia nu numai ca e anormala, dar mai mult ca sigur e si ilegala ! Doar ca eu nu am cunostinte in drept si de aceea apelaz la ajutorul acestei comunitati.

Nu cred ca autoritatatea de sanatate publica ma poate ajuta, nu ma gazeaza si nici nu ma intoxica...doar ca imi creeaza un discomfort imens prin aceste modificari de destinatie a sptiului din apartament.

Buna ziua,

Pai asta si caut...un temei legal sa il conving/oblig sa revina la normal.

In mod normal un bloc este proiectat cu cap, iar asezarea camerelor este bine calculata.

Ca exemplu, pe aceeasi parte exista apartamente care au bucatarie, doar ca aceasta e situate la peste zece metri de balcoanele apartamentelor vecine, la fel si pe celelalte parti...dac anoi ne trezim sa ne mutam bucataria in mijlocul blocului(ca suntem proprietary/stapani) modificam sensul constructiei/proiectului, armonia lui.

Daca ar fi cum spuneti dumneavoastra, ca poate face ce vrea, atunci de ce blocurile mai sunt construite dupa acelasi tipar de sus pana jos ? De ce nu am putea sa optam fiecare unde sa ne asezam livingul, bucataria, baia ?

P.S.
Balconul meu e inchis...dar asta nu inseamna ca trebuie sa stau cu geamurile inchise pentru locuiesc deasupra unui "..."

Dna. AVLIL, sa va intreb...daca maine vecinul dumneavoastra isi scoate hota de la bucatarie sub geamul dumneavoastra de la baie(care sigur e tot timpul deschis) si sotia lui gateste zi de zi, in fiecare seara...ce veti face ?...veti sta cu geamul inchis pentru ca poate el sa faca ce vrea ? Nu vi se pare cam putin trasa de par situatia ?

Multumesc,
Buna ziua,

Vecinul de sub mine a schimbat destinatia camerelor...a transformat bucataria in dormitor, si bucataria mutat-o in camera de zi/sufragerie.

Problema mea e ca si-a mutat sub balconul meu, sau ma exact la 1 metro in lateral, hota si cosul de la central...iar de aici problemele mele! In fiecare zi casa si hainele mele care le pun la uscat in balcon miros a ceea ce pofteste vecinul meu zilnic !!! #-o

Stiu ca pe cale amiabila nu am ce rezolva cu el...e un ignorant care, pentru ca e propietar "poate face ce vrea" la el in casa ! Nu vreau sa incep cu cei de la primarie pentru a vedea daca a avut autorizatie pentru asa ceva pentru ca acei functionary pot fi usor influentabili si nu fac decat sa pierd timp in dezavantajul meu.
Asi dori sa il avertizez oficial de acest discomfort creat (blocul a fost gandit si proiectat intr-un anumit fel si asa trebuie sa ramana) si sa ii cer sa remedieze/desfiinteze modificarile intr-un termen rezonail "sub amenintarea" unui process.
Ma gandesc ca printr-un process, orice eventuale verificari si cereri nu vor mai putea fi masluite sau ignorate.

Exista vreo baza legala care sa imi ofere premise unui castig de cauza intr-un astfel de demers ?

Multumesc,
@ freeelis

- din pct de vedere legal, compania poate concedia un angajat care refuza o astfel de relocare ? Si cand spun legal ma refer la actiuni care nu pot fi anulate de o eventuala hotarare judecatoreasca ?!?

Multumesc,
freeelis a scris:

Art.3 din Codul Muncii
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

Prin urmare, niciuna dintre partile c.i.m. nu se pot obliga reciproc sa accepte ceva.

Poate depune o astfel de solicitare, dar nu este si obligatorie acceptarea acesteia.


...si sa inteleg ca angajatul, fara drept de apel, poate fi concediat daca nu doreste sa mearga in dupa companie in alta localitate ?
Sa spunem altfel:

Exista un Grup, iar grupul are in orasul X doua entitati separate una de alta, Entitatea 1 si Entitatea 2. Ambele entitati au cateva sute de angajati de caciula.

Grupul hotaraste sa mute Entitatea 2 in locatia mama.

Poate Grupul sa oblige(sub amenintarea concedierii) angajatul sa mearga dupa Entitatea 2 daca acesta nu vrea(nu poate din motive obiective) ?
Poate angajatul sa ceara sa ramana in Entitatea 1 care face parte din acelasi grup ?

Stiu, speta e ciudata si poate genera multe dispute.

Merci,
Buna ziua,

Am o necunoscuta...in ce conditii poate o companie sa mute cateva sute de angajati dintr-o localitate in alta?

Poate obliga angajatii sa urmareasca compania daca acest lucru le perturba grav situatia familiar - mentionez ca ar exista posibilitatea unui transport regulat organizat de companie, dar care oricum ar afecta angajatii.


Multumesc!
Răspuns la discuția Am inundat 4 apartamente
Daca asigurarea care o ai contine clauza de despagubire in caz ca produci daune din cauza ta atunci nu te mai complica...dai copie dupa asigurare catre asiguratorul care a incheiat cele doua dosare si se regleaza intre ei.
Tu ai platit riscul asigurat, deci esti acoperit indifferent de ce se palteste in despagubire...haine, televizoare, gresie, etc...