avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi angajat vs drepturi companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi angajat vs drepturi companie

Buna ziua,

Am o necunoscuta...in ce conditii poate o companie sa mute cateva sute de angajati dintr-o localitate in alta?

Poate obliga angajatii sa urmareasca compania daca acest lucru le perturba grav situatia familiar - mentionez ca ar exista posibilitatea unui transport regulat organizat de companie, dar care oricum ar afecta angajatii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 15 Mai 2015
Societatea nu poate obliga salariatii sa accepte schimbarea locului de munca.
Nici salariatii nu pot obliga societatea sa-i pastreze daca nu are ce le da de munca in vechea locatie.
Problema se rezolva prin negociere, daca se poate
@ Vladimir03

In conditiile in care isi muta sediul social , ar fi o modalitate.

In conditiile , delegarii de competenta ar fi o alta modalitate.
Sa spunem altfel:

Exista un Grup, iar grupul are in orasul X doua entitati separate una de alta, Entitatea 1 si Entitatea 2. Ambele entitati au cateva sute de angajati de caciula.

Grupul hotaraste sa mute Entitatea 2 in locatia mama.

Poate Grupul sa oblige(sub amenintarea concedierii) angajatul sa mearga dupa Entitatea 2 daca acesta nu vrea(nu poate din motive obiective) ?
Poate angajatul sa ceara sa ramana in Entitatea 1 care face parte din acelasi grup ?

Stiu, speta e ciudata si poate genera multe dispute.

Merci,
Art.3 din Codul Muncii
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

Prin urmare, niciuna dintre partile c.i.m. nu se pot obliga reciproc sa accepte ceva.

Poate depune o astfel de solicitare, dar nu este si obligatorie acceptarea acesteia.
freeelis a scris:

Art.3 din Codul Muncii
...
(2) Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
....

Prin urmare, niciuna dintre partile c.i.m. nu se pot obliga reciproc sa accepte ceva.

Poate depune o astfel de solicitare, dar nu este si obligatorie acceptarea acesteia.

...si sa inteleg ca angajatul, fara drept de apel, poate fi concediat daca nu doreste sa mearga in dupa companie in alta localitate ?

Alte discuții în legătură

Relocare sau incetare contract de munca dupa concediu de crestere copil arghir_a_r arghir_a_r In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil mai devreme cu o luna ( cu data de 1 aug. 2012). Dupa o ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat- ce drepturi am ? Leutz_bv Leutz_bv Buna ziua ! Eu lucrez la un depozit frigorific Kaufland de 2 ani jumatate , iar astazi am aflat ca din data de 1 Martie nu vom mai lucra din cauza ca depozitul ... (vezi toată discuția)
Cum as putea combate o clauza abuziva? FarmacistNefericit FarmacistNefericit Buna ziua, Lucrez in cadrul unui lant farmaceutic romanesc,fiind angajata in companie mai intai ca student apoi ca farmacist. In contractul individual de ... (vezi toată discuția)