avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi angajat vs drepturi companie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi angajat vs drepturi companie

Buna ziua,

Am o necunoscuta...in ce conditii poate o companie sa mute cateva sute de angajati dintr-o localitate in alta?

Poate obliga angajatii sa urmareasca compania daca acest lucru le perturba grav situatia familiar - mentionez ca ar exista posibilitatea unui transport regulat organizat de companie, dar care oricum ar afecta angajatii.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:48, 15 Mai 2015
Concedierea se face dupa o anumita procedura prevazuta de lege. Probabil ca se va desfiinta postul celor care nu accepta asa ceva, daca chiar se doreste concedierea lor.
@ freeelis

- din pct de vedere legal, compania poate concedia un angajat care refuza o astfel de relocare ? Si cand spun legal ma refer la actiuni care nu pot fi anulate de o eventuala hotarare judecatoreasca ?!?

Multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Exista o astfel de posibilitate, chiar daca se ataca in instanta decizia de concediere , instanta sa respinga actiunea salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare sau incetare contract de munca dupa concediu de crestere copil arghir_a_r arghir_a_r In urma cu o saptamana am anuntat angajatorul ca ma pot intoarce din concediul de crestere copil mai devreme cu o luna ( cu data de 1 aug. 2012). Dupa o ... (vezi toată discuția)
Disponibilizat- ce drepturi am ? Leutz_bv Leutz_bv Buna ziua ! Eu lucrez la un depozit frigorific Kaufland de 2 ani jumatate , iar astazi am aflat ca din data de 1 Martie nu vom mai lucra din cauza ca depozitul ... (vezi toată discuția)
Cum as putea combate o clauza abuziva? FarmacistNefericit FarmacistNefericit Buna ziua, Lucrez in cadrul unui lant farmaceutic romanesc,fiind angajata in companie mai intai ca student apoi ca farmacist. In contractul individual de ... (vezi toată discuția)