avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am inundat 4 apartamente
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am inundat 4 apartamente

Buna ziua,
in urma achizitiei unui apartament, la nici un an de la mutarea in el (constructie 7 ani) s-a spart racordul de la cabina de dus. In urma acestui incident am inundat 4 apartamente. 2 apartamente au trimis actele la asigurator iar 2 urmeaza sa le trimita. Asiguratorul a stabilit sumele finale epntru fiecare apartament in parte.
Nu stiu daca proprietarii celor 2 apartamente care inca nu a trimis toate actele sunt de acord cu sumele propuse de catre asigurator. Celelalte 2 apartamente au fost de acord si au semnat toate actele si acum ma ameninta ca ma dau in judecata daca nu le dau banii. As dori sa stiu daca exista vreo lege care sa ma apere in sensul ca pana nu vad toate actele semnate de catre toti proprietarii in care semneaza ca nu au alte pretentii, sa nu semnez doar pentru 2 dintre ele ????? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bursukulss , utilizator 10:01, 26 Februarie 2015
Vecinii dumneavoastra au polite de asigurare incheiate individual, fiecare pe apartamentul sau, poate cu firme de asigurare diferite s.a.m.d. Poate sunt unii din vecinii pe care i-ati inundat ca re nu au asigurare.
Asa ca acestia nu sunt legati prin contracte unul de altul. Poate cu unii va intelegeti sa le platiti direct si nu prin asigurator. Asadar nu aveti cum sa-i aliniati pe toti sa va prezinte acte, avaluari.... Cel care va solicita va prezinta pretentiile lui, fara legatura cu altul. Chiar daunele pot fi foarte diferite in functie de cantitatea de apa ce a ajuns in fiecare apartament, de locul pe unde s-a infiltrat s.a.m.d.
Dar dumneavoastra aveti asigurare?
Buna ziua, multumesc pentru raspunsul prompt pe care mi l-ati dat. Eu am asigurare. Problema este un pic mai comploicata in sensul ca sunt 4 dosare de dauna pe cladire si 1 dosar deshis pentru bunuri ( intr unul din apartamente fiind inchiriat este o societate care si a facut depozit de haine acolo). Asigurarea mea nu acopera daunele totale (cladire+bunuri). Si de aceea as fi fost interesat sa stiu ce spune legea (in cazul in care sunt dat in judecata) : sunt obligat ca in cazul in care un dosar este inchis = sa l despagubesc sau legea imi ingaduie sa astept suma totala pe cele 5 dosare deschise ca sa pot hotari cum impart banii ?
multumesc.
Am gasit doar legea care spune ca oricare din pagubiti, ma pot sa in judecata in maxim 3 ani de la incidentul petrecut.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
bursukulss, utilizator
Daca asigurarea care o ai contine clauza de despagubire in caz ca produci daune din cauza ta atunci nu te mai complica...dai copie dupa asigurare catre asiguratorul care a incheiat cele doua dosare si se regleaza intre ei.
Tu ai platit riscul asigurat, deci esti acoperit indifferent de ce se palteste in despagubire...haine, televizoare, gresie, etc...
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru inundatii alex8001 alex8001 Buna ziua. Ma intereseaza o asemenea asigurare, dar nu in caz de calamitati. Vreau sa ma asigur pentru cazul in care vecinul ma inunda sau eu inund un vecin. ... (vezi toată discuția)
Am inundat vecinii, dar am asigurare... ayrar ayrar Buna ziua, Am avut un incident aceasta saptamana. Nu am fost acasa si, intre timp, a aparut o defectiune si au fost inundati vecini de sub mine. La 1 zi ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere a vecinului-cine plateste anamariatiron anamariatiron Buna ziua. Locuiesc intr-o casa tip duplex unde teava de scurgere a vecinului trece pe la mine prin baie. Intrucat aceasta teava curge in baia mea am fost ... (vezi toată discuția)