avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am inundat vecinii, dar am asigurare...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am inundat vecinii, dar am asigurare...

Buna ziua,

Am avut un incident aceasta saptamana. Nu am fost acasa si, intre timp, a aparut o defectiune si au fost inundati vecini de sub mine.

La 1 zi dupa defectiune, m-am trezit cu seful asociatiei proprietarilor si cu un instalator peste mine, au inceput sa tipe si nu am fost de acord sa faca nimic.

La 3 zile dupa inchiderea apei, a venit un alt instalator sa repare defectiunile de la mine.

Am asigurare pentru locuinta; m-am oferit sa platesc penalizarile impuse de presedintele asociatiei proprietarilor si sa iau datele vecinilor (pentru a fi despagubiti de asigurare pentru daune).

M-au acuzat ca din rea vointa nu am vrut sa las instalatorul (desi au tipat la mine si m-au jignit) si ca nu vor nicio intelegere amiabila si ca ma vor actiona in instanta.

Ce as putea face? Daca se ajunge in instanta, cum trebuie sa procedez?

Multumesc,
A.
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 13:17, 28 Iulie 2014
Pentru ce vreti sa ajungeti in instanta?
In primul rand ar trebui sa cititi contractul de asigurare, sa fi instiintat in timp util firma de asigurare despre incident (in termenul stabilit in contractul de asigurare!) si apoi sa duceti la societatea de asigurare toate actele solicitate de aceasta pentru a fi despagubit dvs. si vecinii dvs.! Cred ca ati facut rau ca v-ati luat la "harta" cu administratorul blocului intrucat, intr-o astfel de situatie, sigur aveati nevoie de el sau de declaratiile vecinilor dvs.!
ayrar a scris:
La 1 zi dupa defectiune, m-am trezit cu seful asociatiei proprietarilor si cu un instalator peste mine, au inceput sa tipe si nu am fost de acord sa faca nimic.

Ati gresit ca nu ati acceptat sa se remedieze defectiunea. O avarie poate sa apara oricand cu vina cuiva sau fara vina nimanui dar este de neinteles de ce nu ati fost deacord sa se remedieze defectiunea iar vecinii au stat fara apa cateva zile.
M-au acuzat ca din rea vointa nu am vrut sa las instalatorul (desi au tipat la mine si m-au jignit) si ca nu vor nicio intelegere amiabila si ca ma vor actiona in instanta.
Ce as putea face? Daca se ajunge in instanta, cum trebuie sa procedez?

Sigur ca vecinii suparati au dreptul si motivul pentru a va actiona in instanta.
Daca va vor actiona in instanta, o sa va prezentati la primul termen si vedeti ce pretentii au. Daca le acceptati de la primul termen, platiti si ati terminat cu procesul.
Dar poate ca vecinii au amenintat acum pentru ca sunt suparati si revoltati. Incercati sa discutati cu ei, direct sau prin intermediul altor vecini neafecati, vedeti ce pretentii au si poate-i despagubiti fara sa mai ajungeti in instanta.
Explicati-le ca in instanta s-ar putea, dupa luni de zile si cateva termene cu piedere de timp, alti nervi si cheltuieli..., judecatorii sa decida ca dumneavoastra sa-i despagubiti cu anumite sume de bani. Pai are rost toata judecata, daca dv le platiti aceste sume acum, inainte de a ajunge in instanta? Cred ca nu!
Si ambele parti mai fac si economii pentru ca nu ar mai plati onorariul avocatului, onorariul unui expert...

Bravo, v-ati lasat 3 zile vecinii fara apa. Felicitari...
Trebuie sa vedeti daca asigurarea acopera daunele produse tertilor. Multe asigurari nu acopera acest risc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura rolex rolex Proprietarul unui apartament de la parter este inundat de vecinul de deasupra datorita unei teve sparte in pardoseala de beton a baii acestuia. De 10 ani toate ... (vezi toată discuția)
Proprietar necooperant anemona34 anemona34 Buna dimineata! va rog,indrumati-ma unde ar trebui sa ma adresez ref la urmatoarea situatie: locuim intr-un imobil cu 4 etaje,la etajul ultim avem un ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere a vecinului-cine plateste anamariatiron anamariatiron Buna ziua. Locuiesc intr-o casa tip duplex unde teava de scurgere a vecinului trece pe la mine prin baie. Intrucat aceasta teava curge in baia mea am fost ... (vezi toată discuția)