avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Activitate oviddix

Activitate oviddix

Da, aveti dreptate
Exprimarea exacta din contract:
"Pretul de vanzare cumparare este de X lei din care s-a achitat anterior semnarii prezentului contract suma de Y, restul de Z urmand a se achita pana la data de...
"Subsemnata cumparatoare cumpar imobilul de mai sus (...) urmand a-i achizita restul de Z pana la data de ...."

Plata diferentei s-a achitat la mana, Nu avem niciun act pentru plata acestei diferente.

multumesc
Buna ziua,

In anul 2000 s-a incheiat un contract de vanzare cumparare pentru un apartament, autentificat la notar; suma totala 125.000.000 lei (vechi). Prin acest act se mentioneaza ca suma de 72.000.000 s-a achitat anterior semnarii contractului de catre cumparator, iar restul se va achita in maxim 1 luna de la semnare / autentificare act. Pentru suma de 53.000.000 (rest plata) este prevazut ca vanzatoarea a renuntat la inschierea dreptului de ipoteca.
Tot in contract este prevazut ca vanzatorul se obliga sa achite restul de suma (plata) in termen de 1 luna.

Restul de suma s-a achitat, dar nu exista nicio dovada scrisa a achitarii acestui rest. Vanzatoarea nu mai reusim sa dam de ea.

Noi acum am dori sa vindem acest apartament, dar banca pare a se lega de restul de plata. Ne solicita un act autentific din care sa se vada achitarea acestuia.
Va rog ajutor in aceasta speta - cum am putea sa o rezolvam.

Pe Cf apare dreptul de proprietate pe numele cumparatorului - fara absolut nicio alta nota.

multumesc anticipat!
Buna ziua,

Am achiztionat (persoana fizica) de 10 ani un apartament. Pe contractul de vanzare cumparare aferent (persoana fizica) nu este specificat nimic referitor la cota parte teren aferent apartament. Intrebarea este cat de mare este aceasta problema? Se poate vinde in aceste conditii?

Va multumesc anticipat pt raspunsurile Dvs!
Buna ziua,

1)
Avem o sentinta emisa de tribunal asfel: "obliga reclamantii x,y,z si t sa plateasca paratilor A si B (sot si sotie) cheltuieli de judecata in cuantum de ... lei." Eu sunt unul dintre reclamanti - cat trebuie sa achit cota parte din cheltuielile de judecata? Suma se imparte in mod egal?

2)
Tot aceeasi sentinta precizeaza "darea in debit a reclamantilor x, y,z si t pentru diferenta onorariu experulin suma de... lei in favoarea expertului". Ce inseamna exact acest lucru. Suma aferenta darii in debit se va imparti la 4 - numarul reclamantilor?

multumesc,





Buna ziua,

Suntem in urmatoarea situatie: un grup de locatari am cumparat apartamente de la un constructor. In 2008 am semnat “rapid” la cererea constructorului un tabel care continea numele, adresa si seriile noastre de buletin o hartie pe care aparea “subsemnatii initiem si sustinem demersul de actionare in judecata a d-lui X”. Domnul X tocmai ridica un imobil in vecinatatea blocului in care locuim la “limita legii”- nu respecta distantele minime. Constructorul a spus (doar verbal) ca el va sustine toate aceste cheltuieli. El nu apare pe lista respectiva
Ulterior constructorul folosindu-se de aceste hartii a apelat la un avocat care a initiat un proces avandu-ne pe noi ca si reclamanti. Noi NU am semnat niciodata un contract de asistenta juridica cu vreun avocat, nici vreo imputernicire avocatiala. Procesul s-a demarat si este pe cale sa se piarda. Noi in calitate de asa zisi reclamanti va trebui sa suportam cheltuielile de judecata + o suma pt o expertiza.

Mentiuni
1. Nu am avut cunostina de acest proces (toate citatiile dintre care unele cu prezenta obligatorie pt noi, nu au ajuns la noi, nu am fost informati de nici un termen). Am aflat ca sediul procesual s-a stabilit de catre avocat la biroul de avocatura angajat de contructor – de aceea nu au ajuns aceste citatii la noi. Daca ajungeau aceste citatii la noi, imediat am fi suspendat acest proces.
2. Am aflat din imtamplare de acest proces, imediat am depus o hartie la dosar in care am mentionat ca nu am angajat nici un avocat, nu stiam de acest proces. La momentul respectiv speta era in pronuntare, in urma acestei notificari s-a dat un nou termen si am fost citati de instanta la adresele unde domiciliem.
3. Ne-am intalnit zilele trecute cu acest avocat si ne-a spus ca intre el si contructor exista un contract de asistenta juridica (Nu a vrut sa ne arate acest contract; nu stim daca exista sau nu) si ca pe baza acestui contract si a hartiei pe care am semnat-o initial (hartia cu initiem si sustinem) era legal sa ne reprezinte. Tot el a spus ca instanta va decide daca ne-a reprezentat legal sau nu.
4. Tot zilele trecute am aflat ca ulterior pe parcursul derularii procesului s-a cerut o expertiza tehnica. S-a achitat (presupunem noi de catre contructor) avansul pt aceasta expertiza, desi aceasta trebuia sa fie achitata de reclamanti. Acum trebuie achitat si restul de suma pt expertiza.

Intrebarea este: ce ar trebui sa facem pt ca sa evitam plata cheltuilelor de judecata, respectiv restul de suma pt expertiza. Mentionez inca o data ca noi am aflat de acest proces (care se deruleaza de vreo doi ani) numai de cateva zile, intamplator. Avocatul a demarat acest proces si ne-a reprezentat fara sa aiba o imputernicire de la noi sau contract de asistenta juridica intre noi si acesta.

Va multumesc,