avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Activitate dariusIII

Activitate dariusIII

Răspuns la discuția rovigneta lipsa
Multumesc pentru raspuns!
Discuție rovigneta lipsa
Bună ziua. Timp de o luna am circulat cu masina extraurban, fara sa am platita taxa de drum. Zilnic am trecut si prin cameră . La ce sa ma astept? Voi primi cate o amenda pt fiecare zi? Pot sa platesc retroactiv pentru această perioadă? Pur si simplu am uitat ca imi expira rovigneta.
Răspuns la discuția Persoana imobilizata la pat
Clar ca v om suporta cheltuielile. Doar ca nu putem sta langa ea 24/24.

Avem contract de întreținere cu o persoana in varsta de 89 ani. De 7ani ingrijim de ea, (hrana, facturi, curatenie) ,dar acum, in urma unei fracturi e imobilizata la pat ( operat , inca nerecuperat) . Putem duce aceasta persoana la un camin de batrani privat o perioada pana la o recuperare cat de cat, macar sa stea in sezut? Ideea e ca acum necesita supraveghere 24/24 ,iar noi nu putem asigura aceasta (serviciu, copiii...), nu locuim cu ea
Răspuns la discuția Sicane vicini
De două luni incerc sa ignor, sper sa ma ajute o plangere la poliție.
Discuție Sicane vicini
Bună ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un sfat. In fiecare dimineata gasesc o substanță pe presul la intrare in apartament( probabil sare). Ce pot sa fac sa scap de aceste sicane ale dragilor mei vecini? Nu am dovezi ca ar arunca cineva anume, dar anul trecut am avut o ceartă cu vecinul din fata, dar de atunci nu am mai intrat in vorba deloc cu el. Situația este neplăcută, mai ales ca nu am certitudinea ca e sare sau altceva. Matur zilnic, nu i am zis niciodată nimic sperand ca se va plictisi si isi va vedea de batranetea lui
Răspuns la discuția Contract de intretinere
buna ziua! revin cu detalii intrucat acest proces s-a incheiat . atat la fond , cat si la apel s-a dat solutia ca fiind nefondata plangerea doamnei. asta ar trebui sa ma bucure, dar situatia nu e chiar asa. doamna refuza in continuare sa ma primeasca, refuza banii trimisi prin posta si isi plateste facturile in avans, ca sa nu mai pot plati eu. ma acuza in continuare ca nu ma duc pe la ea, chiar daca eu totusi ma duc, dar nu deschide usa. cred ca nu mai gandeste normal, sau poate se preface. ce pot sa fac? sa deschid eu un proces prin care sa cer ca dumneaei sa ma primeasca? sa mai astept, poate nu se mai implica vecina si atunci poate ne primeste pe noi? sau ce e de facut?
Răspuns la discuția Contract de intretinere
a inceput procesul de 2 luni, de atunci nu ne mai primeste deloc in casa, nici banii trimisi prin posta nu ii ia. pt mine e clar ca am luat teapa. ce pot sa mai fac? care sunt obligatiile mele pe timpul procesului fata de aceasta persoana?

sper sa imi recuperez macar o parte din banii investiti acolo, mai ales ca ei provin din credit.
am un credit ipotecar in euro, contractat in anul 2007. in contractul initial aveam comision de urmarire riscuri de 1la suta din valoarea creditului(lunar). la cateva luni am fost instiintat ca trebuie sa mai platesc lunar 3 lei comision de administrare( nu mi s-a parut prea mult si nu am facut tam-tam). cu cateva luni inainte sa intre in vigoare ordonanta 50(2-3 nu mai stiu exact) am avut placuta surpriza sa fiu anuntat la ghiseu, ca nu trebuie sa mai platesc acei 3 lei. dupa intrarea in vigoare a ordonantei 50 am primit prin posta noul contract in care nu mai am comision de urmarire riscuri , ci comision de administrare cont de 1la suta din credit, adica acelasi comision rebotezat. am mers atunci la protectia consumatorului si am reclamat acest lucru, dansii mi-au zis ca nu e corect, dar in final am fost invitat la banca unde mi s-a transmis ca nu am dreptate, ca am semnat la inceput pt acel comision.
1. este corect cum au procedat : sa anuleze comisionul de administrare de 3 lei lunar si si sa il transforme pe cel de urmarire riscuri ( 27,5 euro) in comision de administrare?

2.pot refinanta acest credit , dar la valoarea euro din 2007?( cf. stirile pro tv?)
Răspuns la discuția Contract de intretinere
intrucat imi este foarte greu sa adun dovezi( nu cunosc vecinii, nu am deloc spirit de paparazzo...) as vrea sa stiu daca am sanse macar sa imi recuperez banii cheltuiti pe centrala.
sper ca vor invata macar altii din patania mea, si vor fi mai atenti pe ce cheltuies banii( in nici un caz nu ma asteptam sa iau tzeapa de la o batranica de 84 de ani). dar cand isi baga coada un vecin binevoitor totul e posibil.
multzumesc tuturor pentru raspunsurile date!