Eu detin un PFA din anul 2009 si am avut activitate 1 an , dupa care am decis sa imi schimb ocupatia lucrand la o firma. Nu am inchis PFA-ul deoarece am avut speranta ca voi relua activitatea initiala, astfel am declarat in fiecare an ca si venit estimat 10 lei . La inceputul lunii am primit o instiintare de plata de la CAS in cuantum de 23 lei, insa eu nu am nici un contract cu ei. Saptamana trecuta am primit inca o instiintare de plata de la CAS unde mi se cer 1120 lei calculate din veniturile realizate din activitatea mea de la firma desi este incheiata o conventie civila conform oug.82/1010 si mi se retin 16% din venit realizat. Pot sa imi impuna sa platesc aceaste sume?
Initial, in C.F. apare mentiunea casa de locuit, ulterior s-a facut schimbare de destinatie pentru bar, nu stiu daca a functionat vreodata bar sau nu dar a fost vandut si a fost folosit ca locuinta si de la acei proprietari am cumparat noi in 2002. In 2004 am scos si un certificat de urbanism unde scrie ca folosinta actuala este de cea de locuinta.
Detin o casa cumparata acum 10 ani si este si intabulata pe numele meu si al sotului meu. Luna trecuta a expirat valabilitatea C.I. -ului sotului si s-a preschimbat normal. Luna aceasta am urmat eu, dar mi s-a refuzat preschimbarea pe motivul ca in contractul de vanzare/cumparare scrie " ... compus din curte cu casa pe fundatii din beton zidarie caramida acoperit cu tigla, compusa din 1 BAR, 1 hol, 1 bucatarie, 1 camera de alimente, 1 wc, teren in suprafata de...".Mi-au spus ca nu pot sa imi elibereze C.I. pentru aceasta adresa din cauza ca in contract scrie bar, desi este casa de locuit (asa l-am cumparat si pana acum nu am avut probleme). Motivarea mi se pare absurda si discriminatorie pentru ca nu este primul C.I. la acesta adresa si doar mie imi fac aceste "observatii".
Sunt informata referitor la procedura de dizolvare/lichidare si costurile aferente, dar nu stiu concret ce se va intampla cu acea suma de 200 lei. Firma nu are datorii!
Numele bunicului meu in acte si viata era unul iar cel trecut in testament este altul (tradus). Specifica faptul ca a fost tradus in limba maghiara, dar nu apare exemplarul tradus, semnatura traducatorului si nici numele sau parafa cestuia. Mai mult, scrie ca a fost timbrat, dar nu apare nici un timbru. Iar semnatura bunicului de pe testament este scris in romana, desi el semna ca si in acte . Am deschis proces dar probele depuse la dosar au fost ignorate. Testamentul a fost redactat de notariatul de stat; de aceea am dubii referitor la autenticitatea acestui act (notarul trebuia sa scrie exact ca si in buletin).
Pe baza acestui act s-au facut TP-uri in nume propriu si nu in calitate de mostenitor.
As dori sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare:
Bunicul meu a lasat untestament in favoarea unui copil (in total avand 3). La data mortii, a ramas in viata sotia (care a murit ulterior) si cei trei copii, care nu au dezbatut pana in prezent masa succesorala in urma parintilor. Unchiul meu (beneficiarul testamentului) a decedat si el in 2003, dar nu a acceptat/nu s-a folosit de testamentul lasat de tatal lui. In 2006 cand a incercat mama sa dezbata succesiunea la notar, a aflat de existenta acelui testament. Fiul unchiului meu se foloseste de acel testament pt. stoparea succesiunii. Este posibil asa ceva?