Buna ziua!
De unde as putea sa aflu daca este incheiat CCM la nivel de unitate si ce prevede acesta in cazul concedierii cu art.65 alin.(1)
-am dreptul la salarii compensatorii sau nu?
Multumesc!
Buna ziua,
Pe data de 2.05.2011 am primit decizia de incetare a CCM conform art 65 alin(1)
cu o perioada de preaviz de 20 zile lucratoare pana pe data de 28.05.2011.
Credeti ca este corect sa fac o cerere prin care sa solicit directorului general sa dispuna intocmirea documentelor pentru plata compensatiei ce mi se cuvine la incetarea contractului individual de munca,potrivit art.78 alin.(1) din CCM unic la nivel national.
"Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului."
Va rog sa-mi spuneti care e parerea d-voastra?
Multumesc!
Cu stima,
Alexandru Alamaie.
Buna ziua,
As vrea sa aflu daca sunt asociat intr-o firma nou infiintata(srl-d) si in acelasi timp pot sa beneficiez de ajutorul de somaj avand in vedere ca locul meu de munca a fost restructurat.
Daca nu pot beneficia de ajutorul de somaj avand aceasta calitate de asociat va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac sa pot transfera aceasta calitate de asociat-administrator sotiei care in acest moment se afla in somaj.
Multumesc!
Lucrez in cadrul unei multinationale,iar de curand mi s-a pus in vedere ca incepand cu 1.05.2011 firma trebuie sa faca o concediere in departamentul vanzari in care inca lucrez si ca in acest caz se merge dupa principiul ultimul venit primul plecat;deocamdata nu am primit nici o instiintare scrisa privind aceasta intentie-intreb daca am dreptul la perioada de preaviz de 20 zile prevazuta in contractul individual de munca si daca exista premisa obtinerii unei plati compensatorii avand in vedere ca restructurarea se face dupa principiul amintit mai sus;mentionez ca pe data de 4.04.2011 a avut loc o sedinta in care s-au fixat targhete de vanzari pentru fiecare director de zona,targete stabilite pe baza unei cresteri de 100% a cifrei de vanzari in comparatie cu aceiasi perioada a anului trecut.