avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1219 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensatie conf art.78 alin (1)
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensatie conf art.78 alin (1)

Buna ziua,
Pe data de 2.05.2011 am primit decizia de incetare a CCM conform art 65 alin(1)
cu o perioada de preaviz de 20 zile lucratoare pana pe data de 28.05.2011.
Credeti ca este corect sa fac o cerere prin care sa solicit directorului general sa dispuna intocmirea documentelor pentru plata compensatiei ce mi se cuvine la incetarea contractului individual de munca,potrivit art.78 alin.(1) din CCM unic la nivel national.
"Art. 78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. (1) sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare a unor motive ce nu tin de persoana salariatului."
Va rog sa-mi spuneti care e parerea d-voastra?
Multumesc!
Cu stima,
Alexandru Alamaie.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Alamaie , utilizator 09:08, 5 Mai 2011
CCMUN nu mai este valabil prin grija deosebita pt. "munca" a guvernantilor.trebuie sa vedeti ce zice CCM la nivel de ramura sau unitate,si sa va formulati pretentiile in functie de acestea
Ok,va multumesc pentru raspuns,dar va rog totodata sa-mi spuneti cum ar trebui sa fac sa pot afla ce prevede CCM la nivel de unitate.
Alexandru Alamaie a scris:

Ok,va multumesc pentru raspuns,dar va rog totodata sa-mi spuneti cum ar trebui sa fac sa pot afla ce prevede CCM la nivel de unitate.

Mergeti la sindicatul din unitate sau la reprezentantii salariatilor pentru a solicita o copie de pe CCM la nivel de unitate ...
Multumesc pentru informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii?! LianaPin LianaPin Buna ziua, Am fost concediata de la o firma. As dorii sa stiu daca am dreptul la salarii compensatorii. Nu este vorba de concediere colectiva. Va ... (vezi toată discuția)
Art 65 ContSters75393 ContSters75393 Va rog sa-mi spuneti si mie daca unui angajat i se desface contractul de munca in baza art 65 beneficiaza de salarii compensatorii si in ce consta salariile ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii daniela20 daniela20 Puteti sa-mi spuneti codul caen 4791 unde se incadreaza?La productie ,comert,etc?Si daca firma care are acest cod este obligata la plati compensatorii?In ... (vezi toată discuția)